Kubica: "BMW isi va arata potentialul in Australia"

Publicat marţi, 19.02.2008 09:30 de Daniel Popescu

Robert Kubica este increzator ca BMW Sauber se vor prezenta mai mult decat onorabil la prima cursa a sezonului din Australia. Polonezul admite ca optimismul sau se bazeaza pe un proverb din tara sa natala.

"In Polonia se spune ca nu este important cum incepi, ci cum termini, asa ca sunt convins ca facem o treaba buna"

, a declarat Kubica.

Peste numai 3 saptamani, Australia va gazdui prima cursa a noului sezon de Formula 1, insa echipa germana se concentreaza acum pe ultimele teste din aceasta iarna. Kubica este multumit de progresele inregistrate de BMW cu noul monopost F1.08. "Am introdus cateva parti mecanice noi si am lucrat si la aerodinamica, iar masina s-a imbunatatit cu siguranta", sustine el.

In cele cateva saptamani care au mai ramas pana la startul sezonului, toti membri echipei sunt ocupati pentru a elimina toate slabiciunile masinii. "Toti membri echipei sunt determinati sa faca F1.08 cat mai rapid posibil", confirma Kubica. "Avem un plan amanuntit pe care il vom indeplini pana la prima cursa".

Kubica a comentat si reportajele din presa potrivit carora BMW-Sauber nu va reusi sa ramana a treia forta din Formula 1, cel putin la inceputul campionatului. "In acest stadiu al testelor premergatoare sezonului, nu ne indreptam prea mult atentia asupra celorlate echipe. Este foarte normal ca toata lumea sa-si arate intregul potential la startul noului sezon din Australia", a incheiat pilotul polonez.