Solberg, cel mai rapid în calificările din Raliul Mexicului

Publicat vineri, 09.03.2012 10:38 de Daniel Popescu

Petter Solberg a stabilit cel mai bun timp în calificările pentru Raliul Mexicului şi i-a devansat pe rivalii de la Citroen, Mikko Hirvonen şi Sebastien Loeb.

Raliul Mexicului a început joi seară cu sesiunea de calificări care va decide ordinea de start pentru probele speciale de pe parcursul zilei de vineri, iar cel mai bun timp a fost stabilit de Petter Solberg, pilotul echipei Ford.

Norvegianul s-a simţit ca peştele în apă pe traseul situat în apropierea localităţii Leon şi a profitat la maxim de problemele înregistrate de rivalii de la Citroen din cauza altitudinii ridicate.

Mikko Hirvonen şi Sebastien Loeb au completat podiumul, însă nu înainte de a pierde timp preţios din cauza motorului Citroen, care în unele momente nu a funcţionat la parametri normali din cauza altitudinii ridicate.

Cei trei au fost urmaţi de Jari Matti Latvala, care la finalul calificărilor s-a declarat contrariat de faptul că nu a reuşit să-şi învingă coechipierul.

Clasamentul a fost completat de Evgeny Novikov (Ford), Mads Ostberg (Ford) şi Thierry Neuville (Citroen), în timp ce Monster şi-a adjudecat locurile 10 şi 11 prin Chris Atkinson şi Ken Block. Mini a debutat cu stângul în Mexic după ce Paulo Nobre şi Armindo Araujo au înregistrat probleme tehnice, în timp ce veteranul Henning Solberg nu a putut lua startul în raliu din cauza unei probleme cu sponsorii.

Conform noului regulament sportiv, piloţii sunt liberi să-şi aleagă poziţia de pe care vor pleca pe traseu în probele speciale de vineri în funcţie de clasamentul din calificări.

Implicit, Petter Solberg va pleca de pe poziţia a 14-a (ultima dedicată piloţilor de la clasa WRC), urmând să-i aibă în faţa sa pe Hirvonen (locul 13) şi Loeb (locul 12).