Rosberg: "Pe ploaie avem sanse bune in Japonia"

Publicat luni, 06.10.2008 18:33 de Daniel Popescu

Nico Rosberg crede ca ploaia reprezinta singura sansa a echipei Williams de a obtine o performanta remarcabila in Marele Premiu al Japoniei.

Williams vor ajunge in Japonia dupa excelentul loc 2 reusit in Singapore, insa Rosberg crede ca circuitul de la Fuji nu se potriveste foarte bine monopostului FW30.

Totusi, germanul crede ca o ploaie ar putea schimba complet datele problemei. "Dupa locul 2 din Singapore vrem sa mergem in Japonia si sa continuam panta ascendenta"

, a declarat el.

"Poate ca Fuji nu este cel mai bun circuit pentru masina noastra, dar vremea ar putea juca un rol major in acest weekend. Cursa de anul trecut s-a desfausrat pe ploaie si exista o posibilitate buna ca asta sa se repete si in acest an. Daca asta se intampla, vom avea o sansa buna pentru un final bun, pentru ca masinile noastre merg bine pe ploaie".

Coechipierul sau, Kazuki Nakajima, a admis ca este putin nervos inainte de acest Grand Prix, intrucat va concura in fata propriilor suporteri. Japonezul este insa optimist ca poate castiga cateva puncte pretioase.

"Sunt foarte emototionat in privinta Marelui Premiu de acasa si voi fi pentru prima oara la Fuji dupa 3 ani", a precizat Nakajima. "Cred ca asteptarile la adresa mea vor fi destul de mari pentru ca sunt singurul pilot japonez in acest moment, asa ca sunt putin nervos pentru aceasta cursa. Atmosfera va fi minunata si voi face tot posibilul sa ma relaxez, sa ma bucur de weekend si sper sa aduc acasa cateva puncte".