Rosberg are sperante mari cu Williams

Publicat joi, 13.12.2007 13:15 de Daniel Popescu

Nico Rosberg spera ca Williams sa revina in topul Formulei 1 in viitorul apropiat. Pilotul german va incepe al treilea sezon la Williams anul viitor, dupa o campanie promitatoare in 2007.Si chiar daca Williams nu a mai castigat nicio cursa din 2004, Rosberg crede ca echipa poate reveni la forma de altadata.

"Anul trecut au venit cativa oameni in staff-ul tehnic si multi oameni talentati lucreaza impreuna de peste un an", a spus Rosberg. "Vor intra in al doilea an de cand lucreaza impreuna, iar asta va face echipa si mai puternica. Am imbunatatit semnificativ fiabilitatea in ultimul an, iar acum este timpul sa imbunatatim performantape aceasta fundatie solida.

Chiar daca este o echipa independenta, Williams are una dintre cele mai bune infrastructuri tehnice, iar parteneriatul cu Toyota va imbunatati intregul program in cel de-al doilea an. Obiectivele sunt sa urcam in clasamentul constructorilor si ocazional sa obtinem podiumuri. Asta ar fi grozav. Nu va fi usor, dar sperantele mele sunt mari".

Rosberg a adaugat ca sperantele sale ca echipa va face pasi inainte l-au determinat sa-si prelungeasca contractul pana la finalul sezonului 2009. "Am luat aceasta decizie deoarece cred in capacitatea echipei de a face pasi inainte si ma inteleg bine cu toata lumea", a spus germanul. "Am testat prima oara pentru Williams la 17 ani, asa ca relatia noastra are deja 5 ani. Sunt bucuros ca pot mentine aceasta relatie sica pot ajuta echipa sa faca un pas inainte pe grila".