FIA ar putea abandona reintroducerea slick-urilor

Publicat joi, 13.12.2007 13:48 de Daniel Popescu

Presedintele FIA Max Mosley a avertizat echipele ca daca noile reguli aerodinamice pentru 2009 nu vor reduce viteza in viraje atunci reintroducerea cauciucurilor slick va fi abandonata.

Se preconizeaza ca pneurile slick le vor inlocui pe cele cu "santuri" la inceputul sezonului 2009, cand noile reguli ar trebui sa reduca drastic forta de apasare aerodinamica. Insa Mosley a spus ca daca regulamentul pentru 2009 nu va reduce viteza masinilor, FIA va ramane consecventa pneurilor cu "santuri".

"Teoretic, mai putina forta de apasare aerodinamica si mai multa aderenta mecanica ar trebui sa mareasca numarul depasirilor", a declarat Mosley. "Daca insa in practica reducerea fortei de apasare aerodinamica nu are loc iar vitezele in viraje cresc, pneurile cu 'santuri' vor ramane in Formula 1. Nu vrem sa facem asta, dar uneori ni s-a promis reducerea cu 50% a fortei de apasare aerodinamica, iar asta nu s-a materializat. Consecinta a fost ca vitezele au crescut din nou".

Echipele de Formula 1 au evaluat pneurile slick saptamana trecuta la jerez, pilotii declarandu-se destul de multumiti de experimentarea noilor "gume" oferite de Bridgestone.