Kubica: "Interzicerea TC nu este o problema"

Publicat joi, 13.12.2007 14:08 de Daniel Popescu

Robert Kubica crede ca nu va avea probleme sa-si adapteze stilul de pilotaj, desi tractiunea controlata va fi interzisa anul viitor. Polonezul, care a debutat in Formula 1 anul trecut, nu a mai condus niciodata fara tractiune controlata.

"Pentru mine nu cred ca este o mare problema", a declarat pilotul BMW-Sauber.

"Cu siguranta trebuie sa schimbam setarile masinii si sa ne adaptam stilul de pilotaj, dar m-am adaptat foarte repede in multe situatii diferite si m-am adaptat rapid pneurilor din acest an, ceea ce a reprezentat un mare semn de intrebare. Utilizam destul de bine cauciucurile Michelin pentru ca erau mai speciale, asa ca nu voi avea probleme".

Kubica a incheiat primul sau sezon complet in Formula 1 in acest an, terminand pe locul 6 in clasamentul pilotilor. Echipa sa a fost una dintre surprizele anului, consacrandu-se ca a treia forta din F1 inca de la inceputul sezonului.

Polonezul spera sa faca un pas inainte care sa permita echipei sale sa lupte cu rivalii de la Ferrari si McLaren. "Cred ca anul viitor va fi dificil sa repetam chiar si rezultatele din acest an", a adaugat el. " Cred ca anul viitor va fi foarte important pentru echipa, pentru ca acum trebuie sa repetam performanta, iar asta nu va fi usor. Toata lumea lucreaza in Formula 1, nimeni nu se culca pe o ureche".