Force India anunta pilotii pana la sfarsitul lunii

Publicat joi, 13.12.2007 12:41 de Daniel Popescu

Force India va anunta linia de piloti pentru sezonul 2008 la sfarsitul acestei luni, potrivit proprietarului echipei, Vijay Mallya.

Echipa l-a confirmat deja pe germanul Adrian Sutil, insa al doilea loc este inca liber, iar echipa cu sediul la Silverstone a testat deja mai multi piloti. Se crede ca Giancarlo Fisichella, Christian Klien, Roldan Rodriguez si Vitantonio Liuzzi au cele mai mari sanse sa semneze un contract cu echipa indiana. Mallya a declarat insa ca va analiza cu atentie situatia si ca va lua o decizie pana la finalul acestui an:

"La sfarsitul lunii decembrie", a spus Mallya cand a fost intrebat cand va anunta pilotii pentru sezonul viitor. "Vreau sa ma gandesc foarte bine cine va ocupa al doilea monopost. Este o decizie foarte importanta pentru mine si pentru echipa si nu vreau sa ma grabesc. Voi analiza toate faptele si voi lua o decizie".

Indianul admite ca nu are de luat o decizie usoara, intrucat a fost impresionat de toti pilotii care au testat pentru echipa. "Este o decizie foarte dificila. Toti sunt foarte buni, toti ar aduce diverse beneficii echipei.Cu siguranta il avem pe Sutil si trebuie sa ma asigur ca pilotul din cealalta masina este capabil sa creasca potentialul echipei. In trecut echipa cauta bani, astfel ca banii erau principalul factor care decideau pilotii. Acum asta s-a schimbat. Pentru mine principalii factori sunt performanta si abilitatea de a oferi feedback inginerilor".

Mallya a mai spus ca vrea ca echipa sa lupte pentru un loc pe podium pana in 2010, cand F1 va cuprinde si o cursa in India. "Formula 1 este un sport foarte competitiv. Reprezinta cel mai inalt nivel al tehnologiei. Am un obiectiv foarte clar: la marele premiu al Indiei din 2010 Force India trebuie sa termine pe podium".

  • alecstm, joi, 13.12.2007 16:29
    copy - paste

    "...a spus Mallya a fost intrebat..."