Rob White: "McLaren, avanatajata de sistemul ECU"

Publicat miercuri, 16.01.2008 16:06 de Daniel Popescu

Directorul departamentului de motoare al echipei Renault, Rob White, crede ca folosirea sistemului standard ECU furnizat de McLaren Electronic Systems (MES) va aduce la inceput beneficii echipei McLaren.

Totusi, chiar daca se asteapta ca McLaren sa se adapteze rapid noilor conditii, White este increzator ca si celelalte team-uri vor obtine intr-un timp rezonabil performante bune cu ECU.

"Software-ul este diferit si toate instrumentele pe care le-au folosit inginerii in fabrica s-au schimbat. Am muncit foarte mult pentru a fi pregatiti", a declarat White la lansarea noului monopost Red Bull R28. "Va trebui sa muncim si mai mult pentru a invata despre ECU in cursul urmatoarelor saptamani. Bineinteles ca o mare parte din aceasta munca se refera la invatarea noului mediu. Este clar ca McLaren va avea un avantaj in ceea ce priveste intelegerea noilor sisteme de control, insa pentru putin timp".

Christian Horner a adaugat insa ca Renault a inregistrat deja progrese cu sistemul ECU. "La inceput cred ca McLaren ar trebui sa aiba un avantaj, intrucat este un sistem pe care ei l-au dezvoltat", a declarat Horner. "Insa partenerii nostri de la Renault vor rezolva rapid aceste probleme. Au facut multe progrese in timpul vacantei de Craciun".

  • aphelyon, miercuri, 16.01.2008 17:15
    greseala!

    "Red Bull R28" !!!???inteleg ca Renault le furnizeaza motoare celor de la Red Bull dar nu le-au dat toata masina :D