Coulthard vrea rezultate mai bune cu RB4

Publicat miercuri, 16.01.2008 17:02 de Daniel Popescu

David Coulthard crede ca este timpul ca Red Bull sa obtina rezultate care sa reflecte cresterea resurselor de care dispune echipa in ultimii ani.

Echipa a obtinut anul trecut cel mai bun rezultat din istorie, terminand pe locul 5 dupa excluderea echipei McLaren, insa Coulthard isi pune mari sperante pentru sezonul 2008.

"Evident, vrem sa mergem mai departe", a declarat scotianul la lansarea noii masini. Am fost pe locul 5 in clasament. Asta nu s-a intamplat printr-un accident, demonstreaza ca suntem pe drumul cel bun si cu siguranta vrem sa mergem mai departe. Echipa a crescut cu 200 de oameni, Red Bull investeste mult, iar acum trebuie sa obtinem rezultate mai bune".

Coulthard a pilotat pentru prima oara noul monopost in aceasta dimineata, insa spune ca este prea devreme pentru a trage concluzii. "Evident, este o masina noua si este prea devreme sa spun altceva decat ca functiile de baza sunt la nivelul la care ne asteptam", a spus el. "Trebuie sa fim pe o pista uscata cu slick-uri pentru a obtine date mai bune".

Scotianul spera ca noul sasiu, in combinatie cu elemente ale masinii din 2007, sa conduca la o eficienta aerodinamica mai mare. "Daca ne uitam la Ferrari si McLaren, ei intotdeauna au viteze de top bune si forta de apasare aerodinamica in viraje. Asa ca acesta trebuie sa fie si obiectivul nostru".