Renault sugereaza ca Alonso are putina benzina

Publicat duminică, 27.04.2008 12:12 de Daniel Popescu

Pat Symonds a sugerat ca performanta remarcabila din calificari a lui Fernando Alonso se datoreaza faptului ca spaniolul are putina benzina in rezervorul monopostului R28.

Fernando Alonso si-a impresionat fanii din tribune in calificarile pentru Marele Premiu al Spaniei dupa ce a acontat al doilea loc pe grila de start, fiind depasit doar de campionul Kimi Raikkonen.

Totusi, directorul de inginerie al Renault, Pat Symonds, a admis ca echipa a folosit o strategie "creativa" pentru a-l propulsa pe Alonso pe acest loc.

"Evident, a existat o anumita strategie. Dar sunt foarte multumit sa vad dovada muncii pe care am realizat-o in ultimele luni", a declarat Symonds pentru ITV.

"De asemenea, este bine sa il vedem pe Nelson Piquet Jr in top 10, este pentru prima oara in Q3 si demonstreaza eforturile echipei. Nu cred ca ar fi nicun secret sa spun ca Alonso si Piquet nu vor avea aceeasi strategie".

Intrebat de ce Renault au ales strategii total diferite pentru cei doi piloti, in contextul in care Piquet are mai multa benzina, Symonds a replicat: "Este vorba de cat poate duce fiecare pilot. Am imbunatatit cu adevarat masina, am facut-o mai usor de pilotat, mult mai competitiva, asa cum ati vazut in acest weekend", a precizat Symonds.

  • mcsimasa, duminică, 27.04.2008 14:23
    spam neprofi

    speedule ... spam