Kubica, ingrijorat de starturile slabe

Publicat duminică, 27.04.2008 11:56 de Daniel Popescu

Robert Kubica a admis ca este "speriat" de starturile slabe ale echipei BMW-Sauber din acest sezon, insa spera ca problema sa fie remediata rapid.

Robert Kubica si Nick Heidfeld au avut cateva starturi ratate in primele trei curse ale sezonului, fapt demonstrat si in Bahrain, unde polonezul a pierdut primul loc in favoarea lui Felipe Massa imediat dupa stingerea luminilor rosii.

Desi germanii au analizat situatia in amanunt, Kubica nu este pe deplin increzator ca problema a fost rezolvata.

"In acest moment, este un mare semn de intrebare pentru masina noastra", a spus Kubica cand a fost intrebat ce crede despre starturile sale. "Sper ca duminica sa avem starturi mai bune, dar sincer sa fiu sunt din nou un pic speriat".

Kubica nu este sigur cat de repede vor reusi BMW-Sauber sa rezolve aceasta problema. "Bineinteles ca echipa lucreaza la asta, dar daca analizam starturile de sambata vedem ca acestea nu au fost foarte consistente. Asa ca niciodata nu stii la ce sa te astepti".

Totusi, Kubica este incantat de performantele BMW-Sauber din acest an si crede ca nemtii sunt in fata celor de la McLaren. "In ultima vreme ne-am apropiat foarte mult de McLaren si poate suntem chiar in fata lor cu o zecime de secunda", a explicat el. "Cand nu facem un timp corespunzator poate ca suntem ceva mai lenti. Dar cred ca luptam cu ei, iar asta este bine".

Kubica a incercat sa explice si modul in care a reusit Fernando Alonso sa termine calificarile pe locul 2 cu monopostul Renault R28. "Cred ca in ansamblu Barcelona este un circuit unde diferentele dintre piloti sunt mai mici pentru ca toata lumea cunoaste bine pista. Alonso a facut o treaba buna, dar cred ca are foarte putin combustibil".