Alonso: "Sa termin pe locul 6 ar fi un vis"

Publicat duminică, 27.04.2008 12:34 de Daniel Popescu

Fernando Alonso a explicat motivele pentru care a terminat calificarile pentru MP al Spaniei pe locul 2 si spune ca ar fi multumit sa incheie cursa pe locul 6.

Alonso a avut o prestatie memorabila in calificarile pentru cursa de la Barcelona, reusind sa termine pe locul 2 in spatele campionului mondial Kimi Raikkonen. Cu toate acestea, spaniolul nu se gandeste la o victorie in fata propriilor suporteri, sugerand ca are mult mai putina benzina decat rivalii sai.

"Cred ca este putin nerealist sa fiu pe locul 2 la grilei de start, deoarece probabil avem mai putina benzina decat ceilalti", a declarat Alonso pentru televiunea spaniola. "Nu suntem dintre data intre cele doua monoposturi Ferrari. Ultima parte a calificarilor depinde foarte mult de cantitatea de benzina, dar in fazele precedente rulam cu totii in aceleasi conditii, iar in cursa precedenta am fost pe locurile 9-10.

Aici am fost al patrulea, iar asta este cea mai buna veste exceptand faptul ca plec din prima linie a grilei. Cand am vazut ca suntem cei mai rapizi am decis sa avem o sesiune de calificari buna si sa luam startul de pe o pozitie mai buna decat ne asteptam, pentru ca prima linie a grilei nu a fost niciodata obiectivul nostru. Dar sa ne bucuram de acest rezultat si sa speram ca duminica nu vom pierde prea multe pozitii".

Dublul campion mondial spune ca pentru el ar fi un vis sa termine pe locul 6 dupa problemele intampinate in cursa din Bahrain. "Vom vedea. daca ar trebui sa pariez as spune locul sase sau sapte. Am fost al patrulea in Q2, cand toti rulam in aceleasi conditii, dar am avut doua seturi de pneuri. Cand am avut un singur set am fost al optulea, asa ca pentru mine locul 6 ar fi un vis, avand in vedere ca in ultima cursa am fost ma luptam pentru locul 10. Ar fi un mare pas inainte. Nu m-as astepta sa termin mai sus de locul 6, dar ar fi mult mai bine pentru toata lumea".