Renault: "Di Grassi este pregatit pentru F1"

Publicat vineri, 03.10.2008 09:42 de Daniel Popescu

Directorul departamentului de ingineriei al Renault, Pat Symonds, considera ca testerul Lucas di Grassi este pregatit sa faca pasul decisiv spre Formula 1 in 2009.

Di Grassi a participat la finalul lunii septembrie la toate cele trei zile de teste ale echipei Renault de pe circuitul de la Jerez.

Echipa a vrut astfel sa-i testeze abilitatile lui di Grassi, dupa ce tanarul pilot brazilian a obtinut performante bune in GP2.

Directorul departamentului de ingienrie al team-ului, Pat Symonds, a dezvaluit ca di Grassi are calitatile necesare pentru a concura in F1 in sezonul viitor.

"Cred ca di Grassi merita sa fie in Formula 1. Este foarte bun", a declarat Symonds pentru publicatia britanica Autosport. "Probabil am fost putin vinovat la inceputul anului cand l-am subestimat, dar in zilelle noastre este foarte dificil ca pilotii de teste sa efectueze suficient de multe tururi. A fost bine ca a avut trei zile la Jerez cand s-a putut juca ceva mai mult cu masina. Rezultatele au fost foarte bune. De asemenea, este bine ca a revenit in GP2".

Declaratiile lui Symonds vin la numai cateva zile dupa ce sursa citata anterior a dezvaluit ca di Grassi are mari sanse sa-l inlocuiasca pe Nelson Piquet Jr in cadrul echipei . Totusi, brazilianul sustine ca nu stie nimic despre acest lucru, desi se considera pregatit pentru F1.

"Toate zvonurile de pe internet despre viitorul meu in F1 sunt o surpriza pentru mine", a precizat el. "Nu stiu de unde vin, dar pot sa garantez ca nu mi-a spus nimeni nimic. Multi oameni au fost bucurosi cu sezonul meu de GP2 si testele de F1 si cred ca sunt pregatit sa concurez in F1, iar asta este tot ce imi doresc in acest moment".