Bernie: "F1 trebuie sa renunte la unele curse"

Publicat vineri, 03.10.2008 10:05 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone a admis ca Formula 1 trebuie sa renunte la unele dintre Marile Premii, dupa ce numarul circuitelor noi a explodat in ultima perioada.

Seful F1, Bernie Ecclestone, a inceput sa resimta cresterea semnificativa a circuitelor noi din calendarul competitional.

Desi sustine ca Formula 1 poate atrage chiar si 20 de curse intr-un sezon competitional, britanicul in varsta de 77 de ani a admis ca forul mondial va trebui sa renunte la unele dintre Marile Premii.

"Nu mai vrem curse. Avem deja prea multe. Trebuie sa pierdem cateva", a declarat Ecclestone pentru agentia de presa Bloomberg.

Problemele lui Ecclestone au inceput chiar din acest sezon, cand calendarul F1 curprinde doua noi curse: Marele Premiu al Europei de la Valencia si Marele Premiu al statului Singapore. Desi calendarul actual cuprinde deja 18 curse, noi circuite vor iesi la iveala in urmatorii ani. Astfel, in 2009, Formula 1 va ajunge la Abu Dhabi, sporind numarul curselor la 19.

In plus, Coreea de Sud si, mai ales, India sunt in faza de constructie a unor circuite care vor gazdui curse in viitorul apropiat. Daca mai punem la socoteala ca si Rusia s-a inscris pe aceasta lista, Formula 1 ajunge deja la cel putin 22 de curse, un numar mult prea mare pentru resursele echipelor din F1.