Raikkonen, dezamagit de evolutiile sale

Publicat vineri, 03.10.2008 10:30 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen a marturisit ca este foarte trist dupa rezultatele modeste inregistrate in acest sezon, totul culminand cu abandonul din prima cursa pe timp de noapte.

Raikkonen a abandonat in Singapore cu numai trei tururi inainte de final dupa ce a lovit zidurile de protectie de pe marginea circuitului.

Astfel, campionul mondial a marcat a patra cursa consecutiva in care nu a reusit sa castige puncte si a martusit ca este frustrat ca nu a reusit sa-si ajute echipa.

"Este dificil sa gasesc cuvintele potrivite: sa concurez pe timp de noapte sau ziua, cu siguranta nu este anul meu", a declarat finlandezul pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

"Am lovit zidul in Singapore cand mai erau numai cateva tururi. Este adevarat, nu luptam pentru victorie, dar concuram pentru cateva puncte foarte importante pentru echipa; si apoi s-a terminat ca la Spa, cu un alt abandon".

Raikkonen este la 27 de puncte in spatele lui Lewis Hamilton in clasamentul general cu numai 3 curse inainte de final, motiv pentru care sansele sale la titlu au scazut vertiginos. Desi nu a confirmat ca il va ajuta pe coechipierul sau, Felipe Massa, in lupta pentru titlu, Raikkonen crede ca Ferrari are toate sansele sa se impuna in ultimele trei curse ale sezonului.

"Imi pare foarte rau pentru echipa, pentru ca au facut o treaba grozava pentru a imbunatati monopostul F2008. Dar stim ca avem tot ce ne trebuie pentru a lupta pentru victorie in ultimele trei curse. Sa speram ca vom avea in sfarsit un weekend bun, de vineri pana duminica dupa-amiaza", a incheiat pilotul Scuderiei Ferrari.

  • kimifinish, vineri, 03.10.2008 23:26
    pacat.

    mare pacat....are o masina ff competitiva...macar la constructori sa mai ia ferrari titlu