Raikkonen: "Va fi o lupta dificila"

Publicat sâmbătă, 26.04.2008 11:08 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen anticipeaza o lupta stransa pentru victorie in MP al Spaniei, in ciuda faptului ca a dominat ambele sesiuni de antrenamente libere de vineri.

Pilotul Scuderiei Ferrari a terminat pe primul loc in antrenamentele de vineri si a fost multumit de performantele monopostului F2008. Totusi, el crede ca lupta pentru victorie in calificari si cursa va fi foarte stransa.

"Sunt multumit de prima zi de teste. Am facut ce a trebuit si nu am avut probleme, iar acesta este probabil cel mai important lucru"

, a spus Raikkonen. "Stabilitatea masinii este buna, chiar daca mai este loc pentru imbunatatiri, iar manevrabilitatea a fost buna cu ambele tipuri de pneuri. Ca de obicei in zilele de vineri, este dificil sa spunem unde ne aflam comparativ cu ceilalti si cred ca ne putem astepta la o lupta foarte stransa", a adaugat finlandezul, castigator la Barcelona in 2005.

Coechipierul sau, Felipe Massa, a terminat antrenamentele pe locurile 2 si 5, insa crede ca ar fi fost si mai rapid daca nu ar fi avut probleme de trafic spre finalul sesiunii de dupa-amiaza. "A fost o zi buna. Din ce am vazut pana acum, cred ca vom fi competitivi in acest weekend si muncim in directia cea mai buna. Conditiile pistei se vor imbunatati pe parcursul urmatoarelor zile. Vineri am fost putin la limita si a fost usor sa comit greseli", a precizat pilotul brazilian.

"De fapt, cand am pierdut controlul volanului vineri dimineata, am avut avut probleme la pneul stanga-fata si de aceea nu am parcurs prea multe tururi, pentru ca nu avea rost sa utilizez un nou set de pneuri. As fi putut avea un timp mai bun dupa-amiaza, dar am avut ceva trafic in primul tur rapid cu pneuri soft. Vineri a fost ziua mea si mi-ar placea sa-mi ofer un cadou frumosd duminica", a incheiat pilotul Ferrari.