Alonso: "Timpii nu sunt semnificativi"

Publicat sâmbătă, 26.04.2008 11:29 de Daniel Popescu

Fernando Alonso a admis ca timpii realizati vineri in antrenamente nu sunt concludenti, desi a terminat pe locul 3 sesiunea de dupa-amiaza.

Renault au aratat o forma foarte buna in antrenamentele de dupa-amiza, Fernando Alonso si Nelson Piquet Jr terminand pe locurile 3 si, respectiv, 2. Cu toate acestea, spaniolul a minimalizat importanta timpilor, costient ca echipele de top au utilizat mult combustibil.

"Cu 5 minute inainte de final eram pe locul 15, asa ca nu ne putem pacali cu pozitia de la finalul zilei si trebuie sa ne uitam mai mult la pozitia anterioara. Iar locul 15 nu este ceea ce ne dorim"

, a spus spaniolul dupa antrenamente. "Am avut cateva probleme in privinta tractiunii, iar masina a fost putin supraviratoare. Asa ca trebuie sa muncim in continuare pentru ca nu sunt extrem de fericiti de masina".

Alonso anticipeaza ca Renault se vor lupta in acest weekend cu celelalte echipe de la mijlocului plutonului, urmand sa spere la ultimele puncte puse in joc. "Punctele reprezinta in continuare obiectivul nostru. Este la fel ca la primele trei curse. In unele curse am avut mai multe probleme decat ceilalti, iar in altele am stat ceva mai bine. Sper ca aici va fi una dintre cursele in care vom fi ceva mai buni decat oponentii nostri. Si ca ne vom lupta din nou cu Red Bull, Williams si Toyota pentru Q3 si pentru ultimele puncte puse in joc".

Coechipierul sau, Nelson Piquet Jr, s-a declarat multumit de masina si de datele colectate vineri, avand sperante la o sesiune de calificari cat mai buna. "Sunt multumit de munca depusa vineri. Masina a fost buna, am incercat diferite setari si am realizat progrese in privinta evaluarii pneurilor", a spus brazilianul. "Am parcurs multe tururi si mi-am completat programul. Avem multe date de analizat pentru a continua progresul si pentru a fi in cea mai buna forma pentru calificari".