Barcelona, FP3: Heidfeld se impune pe final

Publicat sâmbătă, 26.04.2008 13:04 de Daniel Popescu

Nick Heidfeld a realizat sambata cel mai bun timp in ultima sesiune de antrenamente libere, germanul impunandu-se pe final in fata lui David Coulthard.

Spectacolul nu a lipsit nici in sesiunea de antrenamente libere de sambata, cand numerosi piloti s-au perindat pe prima pozitie pana la final. In cele din urma, pilotul echipei BMW-Sauber, Nick Heidfeld, a terminat pe primul loc dupa ce a fost cronometrat cu 1:21.269.

In spatele sau au terminat David Coulthard de la Red Bull si Fernando Alonso de la Renault, spaniolul incantandu-i din nou pe fanii prezenti in tribune.

Intre timp, McLaren si Ferrari au continuat strategia de a rula monoposturile cu foarte multa benzina in rezervor, motiv pentru care Felipe Massa si Kimi Raikkonen au terminat doar pe locurile 9 si 13, in timp ce Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen s-au mutumit doar cu locurile 11 si, respectiv, 15.

Coechipierul lui Heidfel, Robert Kubica, a incheiat ziua pe locul 4, urmat de Jarno Trulli de la Toyota. Surpriza placuta a sesiunii a fost reprezentata de clasarea pe locul 6 a singurului pilot francez francez din Marele Circ, Sebastien Bourdais.

Pilotul Scuderiei Toro Rosso s-a pozitionat astfel in fata lui Nelson Piquet Jr si a lui Jenson Button. In spatele lui Massa, Timo Glock a incheiat topul primilor 10 piloti pentru Toyota.

Mark Webber nu a reusit sa stabileasca nicin timp, monopostul sau Red Bull avand probleme la acceleratie. El a fost nevoit sa se opreasca la scurt timp dupa ce a iesit pe pista.

La fel ca si vineri, virajul 10 a provocat cateva accidente, Rubens barrichello si Adrian Sutil pierzand in acel loc controlul volanului.

Rezultatele finale ale sesiunii le puteti vizualiza aici .

Calificarile pentru Marele Premiu al spaniei se desfasoara sambata cu incepere de la ora 15:00, ora Romaniei.

 

  • DEMOnick, sâmbătă, 26.04.2008 13:21
    Afisare eronata....

    Afisarea diferentelor la timpi intre piloti este gresita.

  • daniel.popescu, sâmbătă, 26.04.2008 13:37
    @DEMOnick

    S-a corectat. Multumim pentru atentionare.