Hamilton: "Ferrari vor fi greu de batut"

Publicat sâmbătă, 26.04.2008 10:49 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton crede ca rivalii de la Ferrari vor fi greu de invins in acest weekend, desi este increzator ca McLaren vor face o figura frumoasa in Spania.

Ferrari au dominat cele doua sesiuni de antrenamente de vineri, in timp ce Hamilton a terminat doar pe locul 11. Britancul s-a declarat dezamagit de stabilitatea monopostului MP4-23 si crede ca Ferrari sunt favoriti la Barcelona in acest weekend.

"Nu as spune ca sunt mai optimist, dar nu as spune nici ca sunt ingrijorat. Cred ca trebuie sa muncim mult si sa gasim stabilitatea potrivita"

, a declarat Hamilton. "Dar este foarte greu cand ai doua sesiuni de antrenamente si ai 20 de tururi pentru a gasi stabilitatea potrivita pentru masina. Fortez foarte mult pentru victorie, dar Ferrari vor fi foarte, foarte greu de batut. Si celelalte echipe par in mare forma de asemenea. Insa avem un pachet puternic si vom concura pentru locurile fruntase la fel ca si ceilalalti".

Hamilton nu acorda prea mare importanta timpilor realizati in antrenamente, intrucat McLaren au folosit mult combustibil in rezervor pentru a efectua diverse teste. "Nu alergam cu putina benzina in a doua sesiune de antrenamente, asa ca locul 11 nu inseamna de fapt nimic", explica englezul. "Dar totusi a fost o sesiune dificila pentru noi. Cand am testat saptamana trecuta masina era perfecta. Apoi am ajuns aici si lucrurile sunt total diferite. Trebuie sa schimbam setarile, pentru ca este un circuit foarte interesant".

Nici coechipierul sau, Heikki Kovalainen, nu a fost mai norocos. Finlandezul a avut probleme mecanice in ambele sesiuni de antrenamente, iar la final a fost nevoit sa se multumeasca doar cu locul 16. "Din pacate, o zi dezamagitoare pentru mine. Am reusit sa fac cateva tururi dimineata, dar la scurt timp am avut probleme la pompa de ulei a cutiei de viteze, iar baietii au fost nevoiti sa schimbe cutia de viteze intre sesiuni", a precizat Kovalainen.

"Apoi, in a doua sesiune, dintr-o data am pierrdut otata puterea cand motorul s-a oprit si mi s-a spus sa trag pe dreapta. Trebuie sa intelegem cauza problemei pentru a incepe o noua zi sambata. Mai avem timp si orice se poate intampla".