Raikkonen: "Puteam fi si mai rapid"

Publicat luni, 28.04.2008 14:33 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen spune ca, daca era nevoie, putea fi chiar mai rapid in cursa castigata duminica la Barcelona.

Raikkonen a reusit ieri a doua victorie din acest sezon, consolidandu-si astfel pozitia in clasamentul pilotilor, fiind la 9 puncte in fata lui Lewis Hamilton.

"Nu am avut un start perfect, dar a fost suficient pentru a ramane in frunte. Cu siguranta am fi putut fi mai rapizi, dar nu avea rost sa fortam daca nu aveam cu adevarat nevoie"

, a explicat finlandezul. "A fost o zi buna, iar baietii au facut o treaba perfecta. La al doilea pitstop am avut ceva trafic si a trebuit sa astept putin, dar pana la urma a fost ok".

Campionul mondial a admis la final ca punctul cheie al intregului weekend a fost realizarea pole postionului in calificarile de sambata. "Este foarte dificil sa depasesti pe acest circuit, iar startul reprezinta cea mai buna oportunitate. Daca se intampla multe lucruri si apare safety car-ul pot fi norocos sau ghinionist, dar cel mai bun lucru pentru victorie este sa incepi din frunte".

Echipele isi indreapta intreaga atentie spre Marele Premiu al Turciei de peste doua saptamani, iar campionul mondial in exercitiu este convins ca Ferrari vor fi si acolo la inaltime. "Cred ca masina noastra ar trebui sa fie foarte puternica in Turcia. Abia astept sa ajung acolo si sa arat ce putem. Am avut un weekend minunat aici si vom incerca sa repetam asta si in Turcia", a concluzionat Raikkonen.

  • tiby2403, luni, 28.04.2008 23:43
    anul treqt...

    anul treqt au vastigat la turcia...dubla daca numa insel...doamne da sa castige si acum :D... hai ferrari !