Oficial: Nico Hulkenberg, pilot de teste la Williams

Publicat vineri, 14.12.2007 10:35 de Daniel Popescu

Williams l-a desemnat pe Nico Hulkenberg ca pilot de teste al echipei pentru sezonul 2008.

Germanul in varsta de 20 de ani a testat saptamana trecuta la Jerez si in urma rezultatelor impresionante a semnat un contract cu echipa, urmand sa ii aiba drept coechipieri pe pilotii titulari Nico Rosberg si Kazuki Nakajima. Anul acesta, Hulkenberg a concurat in Formula 3, terminand campionatul pe locul 3.

"Cele doua zile de teste de saptamana trecuta de la Jerez cu Williams au reprezentat realizarea unei ambitii care m-a condus inca de la prima mea cursa de karturi din 1997", a declarat Hulkenberg. "Monopostul FW29 mi-a depasit asteptarile. Sa fiu numit pilotul oficial de teste al echipei este cea mai uimitoare stire pentru mine. Craciunul a venit mai devreme".

La randul sau, directorul tehnic Sam Michael a precizat: "Nico a trecut de programul nostru riguros, totul culminand cu cele doua zile de teste de la Jerez de saptamana trecuta. Si-a demonstrat talentul in celelalte competii, dar a fost important pentru noi sa vedem daca poate face pasul in Formula 1. Din evidentele pe care le avem pana acum, Nico este un pilot rapid si capabil".