FIA vrea sa puna capat scandalului de spionaj

Publicat vineri, 14.12.2007 10:48 de Daniel Popescu

Federatia Internationala de Automobilism intentioneaza sa puna capat scandalului de spionaj dupa ce si-a exprimat dorinta de a anula intrunirea Consiliului Mondial programata in luna februarie.

In aceasta luna, FIA a amanat decizia privitoare la legalitatea monopostului McLaren pentru 2008 pentru intalnirea Consiliului Mondial din 14 februarie 2008. Totusi, oficialii echipei McLaren si-au cerut joi scuze Scuderiei Ferrari si FIA, acceptand ca datele Ferrari s-au raspnadit mai mult in cadrul echipei decat au crezut initial.

In preplica, FIA a cerut Consiliului Mondial permisiunea de a anula intalnirea din 14 februarie si de a considera acest caz ca fiind inchis. "In contextul in care McLaren si-au cerut public scuze, presedintele FIA a cerut membrilor Consiliului Mondial sa anuleze audierile programate pentru 14 februarie 2008 si, in interesul sportului, sa considere acest caz inchis", se arata intr-un comunicat al FIA.

Un purtator de cuvant al FIA a declarat ca un raspuns din partea Consiliului Mondial ar putea veni in cursul saptamanii viitoare.