McLaren isi cer scuze pentru scandalul de spionaj

Publicat vineri, 14.12.2007 10:03 de Daniel Popescu

Oficialii McLaren Mercedes au cerut scuze Federatiei Internationale de Automobilism pentru faptul ca nu au realizat cat de multe informatii apartinand Scuderiei Ferrari au fost imprastiate in cadrul echipei.

Intr-o scrisoare trimisa presedintelui FIA Max Mosley pe 5 decembrie si publicata pe site-ul oficial al McLaren pe 13 decembrie, echipa a admis ca informatiile de la Ferrari au fost mult mai raspandite in cadrul echipei decat au crezut initial. Iar in perspectiva inspectiei FIA asupra monopostului pentru sezonul 2008, McLaren s-a oferit sa inceteze dezvoltarea unor sisteme despre care s-a vehiculat ca ar contine informatii ale Ferrari, cum ar fi realimentarea rapida sau utilizarea dioxidului de carbon ca gaz pentru pneuri.

"Pentru a evita posibilitatea ca informatiile de la Ferrari sa influenteze performanta noastra din 2008, McLaren a oferit FIA un set de initiative detaliate care vor impune un moratoriu in ceea ce priveste dezvoltarea anumitor sisteme", se arata in comunicatul publicat pe site-ul oficial al echipei.

"Pe parcursul acestor incidente, McLaren si-a revizuit politicile si procedurile in legatura cu recrutarea si managementul staff-ului. Propunerile aparute dupa aceste revizuiri au fost dezvaluite FIA iar McLaren doreste sa demonstreze ca toate aceste politici si proceduri au fost implementate.

McLaren doreste sa ceara scuze public FIA, Scuderiei Ferrari, comunitatii Formulei 1 si fanilor Formulei 1 din intreaga lume si face asigurari ca prin aceste schimbari care sunt facute in prezent asemenea lucruri nu se vor mai repeta. McLaren este de acord sa suporte toate cheltuielile facute de FIA in cadrul investigatiei sale. McLaren doreste sa puna capat acestor probleme si sa se concentreze pe sezonul 2008".

  • Travis, vineri, 14.12.2007 11:28
    in sfarsit

    Asta ar trebui sa inchida gura celor care inca sustin cu ardoare ca McLaren n-a furat...