Noutati despre viitoarele circuite de Formula 1

Publicat vineri, 10.10.2008 16:20 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone a a dezvaluit ca MP al Indiei va debuta in 2011, in timp ce Rusia reprezinta o alternativa pentru viitorul apropiat.

Seful Formulei 1, Bernie Ecclestone, a facut cateva dezvaluiri despre directia spre care se indreapta Formula 1 in viitorul apropiat.

Astfel, Marele Premiu al Indiei va avea loc pentru prima oara in 2010, cu un an mai tarziu decat fusese anuntat initial, iar Rusia reprezinta o buna alternativa.

"In afara de Abu Dhabi, avem cel putin doua sau trei optiuni in Rusia. Prima este evident Moscova, dar nu a venit timpul sa ne gandim la o data. Iar apoi este India, si pot sa spun ca Marele Premiu al acestui stat va fi inclus in calendarul din 2011"

, a declarat Ecclestone pentru Gazzetta dello Sport.

Totodata, britanicul in varsta de 77 de ani a confirmat ca Marele Premiu al statului Singapore va fi singura cursa pe timp de noapte din sezonul 2009. "Marele Premiu al statului Singapore a fost realizat pentru a face Formula 1 vizibila in Europa la o ora potrivita. Asa ca aceasta este o problema doar pentru cursele din Asia si Oceania. Fiecare GP din acea parte a lumii ar putea sa fie mutat noaptea. Dar in 2009 se va intampla doar in Singapore. Cat despre Europa, nu vad niciun motiv sa organizam o cursa dupa apusul soarelui".

Ecclestone a facut cateva dezvaluiri si cu privire la motivele pentru care Marele Premiu al Canadei a fost exclus din calendarul pentru 2009. "America lucreaza diferit. Anumite evenimente globale, cum ar fi cursele de F1, sunt finantate de tarile organizatoare. pe continentul american ele sunt organizate de companii private, care vor sa faca profit ionainte ca o cursa sa se desfasoare. Asta este putin cam mult", a mai precizat Ecclestone.