Toyota avertizeaza asupra reducerii costurilor

Publicat vineri, 10.10.2008 17:07 de Daniel Popescu

Presedintele Toyota, John Howett, a avertizat celelalte echipe din Formula 1 sa nu aiba reactii virulente pentru a reduce substantial costurile in F1.

Max Mosley se va intalni cu reprezentantii FOTA dupa MP al Chinei pentru a discuta despre reducerea costurilor in F1, insa propunerile anuntate de presedintele FIA nu sunt pe placul tuturor team-urilor.

Presedintele Toyota, John Howett, crede ca exista o anumita limita peste care nu se poate trece in privinta reducerii costurilor.

"Cred ca pericolul este ca o reactie sub centura ar putea fi catastrofala. Pana la urma, daca exista presiune, ni s-ar putea spune ca asta este bugetul si am supravietui", a declarat Howett.

"Cred ca sunt trei tipuri de costuri: unul este forta de munca, al doilea il reprezinta investitiile, care prin definitie trebuie sa le platim, iar al treilea este materialul utilizat, pe care il folosim pentru curse. Simplificand, daca ni se spune ca acesta este bugetul pentru acest an, anul viitor vom concura si vom face tot ce putem".

"Evident, problema este ce se va intampla cu infrastructura sporturilor cu motor, iar asta este dincolo de puterile echipelor. Dar pana la urma, daca Toyota ne spune ca asta este bugetul , vom opera cu acel buget si vom facwe o treaba profesionista".

In ciuda temeririlor legate de viitorul Formulei 1, Howett crede ca regina sporturilor cu motor devine din ce in ce mai puternica, odata cu implicarea tot mai multor companii. Totusi, el admite ca sportul va trece si prin momente mai dificile.

"Fiind un constructor de masini, vom fi sub presiune din cauza unor piete care se reduc, altii sunt foarte energici, precum Rusia si China, dar cred ca companiile puternice care vor continua sa investeasca in marketing si tehnologie vor deveni castigatori. Asa ca, da, vom trece prin momente dificile, dar sunt sigur ca vom supravietui si probabil va fi un sport mai puternic".