Mosley: "Nu vreau sa conduc FIA la nesfarsit"

Publicat luni, 28.01.2008 10:17 de Daniel Popescu

Max Mosley va decide in luna octombrie daca va candida din nou la presedentia FIA.

Echipele din sporturile cu motor din intreaga lume vor alege noul sef al FIA anul viitor, in luna octombrie, in cadrul unei reuniuni ce va avea loc la Paris. Britanicul in varsta de 67 de ani nu s-a hotarat inca daca va candida din nou, insa a precizat ca va face un anunt in aceasta privinta in luna octombrie.

"Depinde de ceea ce simti, de ceea ce simt echipele. Nu as vrea sa fac asta la nesfarsit", a declarat Mosley pentru cotidianul britanic The Independent. El a sugerat ca este entuziasmat de proiectele in care este implicat in calitate de presedinte al FIA: introducerea unei limite maxime de buget si aparitia unei noi tehnologii, KERS. "Ultimul meu mare proiect este sa elimin goana dupa cai putere si dupa motoare mai rapide, in favoarea KERS", spune el.

In prezent, Max Mosley se afla la al patrulea mandat de presedinte FIA. El a fost ales pentru prima oara in 1993, fiind apoi reales in 1997, 2001 si 2005.

Presa internationala a sugerat ca un posibil succesor al lui Max Mosley este Ron Dennis, actualul sef al echipei McLaren Mercedes. Desi multe persoane din anturajul Formulei 1 anticipeaza ca Ron Dennis va lasa in cele din urma echipa pe mainile lui Martin Whitmarsh, boss-ul McLaren a negat ca este interesat sa candideze la alegerile din 2009. "Nu am aspirat niciodata la acest post si nu aspir nici acum. Sunt motivat sa conduc o echipa, nu sa guvernez acest sport", a declarat Dennis pentru site-ul oficial al Formulei 1.

  • alecstm, luni, 28.01.2008 12:28
    Presedinte FIA

    daca mosulica nu va mai candida, un posibil inlocuitor ar fi David Richards (ProDrive). El dorind sa candideze si in 2005, dar s-a retras pt. ca nu a avut suficienti sustinatori. Poate de data asta va reusi.

  • robs, luni, 28.01.2008 18:40
    .

    cel mai benefic lucru pt F1 ar fi plecarea lui moxley.cred ca richards este un bun inlocuitor avand foarte multa experienta in motorsport