Hamilton numeste principalii adversari din 2008

Publicat luni, 28.01.2008 10:29 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton a nominalizat principalii adversari pentru sezonul urmator, considerand ca cei mai periculosi vor fi pilotii Scuderiei Ferrari, Kimi Raikkonen si Felipe Massa. Dupa plecarea turbulenta a lui Fernando Alonso de la McLaren, Hamilton considera ca revenirea acestuia la Renault nu garanteaza succesul echipei franceze in 2008.

Intrebat de agentia germana SID care vor fi principalii rivali pentru sezonul 2008, Hamilton a replicat: "Cei doi piloti Ferrari, posibil si BMW-Sauber. Poate chiar si Renault, daca vor avea o masina suficient de buna". Hamilton a negat ca a inclus Renault printre favorite doar pentru ca Alonso a revenit la team-ul condus de Flavio Briatore. "Cu pilotii lor de anul trecut, Renault ar fi invatat multe anul trecut", a explicat Hamilton, referindu-se la Giancarlo Fisichella si la noul sau coechipier de la McLaren, Heikki Kovalainen. "Sunt o echipa grozava si au muncit mult la noua masina. Vom vedea daca asta va fi suficient pentru ei", a precizat vicecampionul mondial.

Coechipierul lui Hamilton, Heikki Kovalainen, a testat in acest weekend monopostul MP4-23 pe circuitul Real Aeroclub de Mahon dde pe insula spaniola Menorca. Presa iberica speculeaza ca testele aerodinamice efectuate de echipa britanica vor continua si luni cu Lewis Hamilton la volanul monopostului pentru 2008.