Mosley: "Excludere pentru echipele care spioneaza"

Publicat marţi, 22.01.2008 17:05 de Daniel Popescu

Presedintele FIA, Max Mosley, a avertizat ca orice echipa care va face spionaj in viitor va fi exclusa din campionat.

Anul trecut, McLaren a fost amendata cu 100 de milioane de dolari si a pierdut toate punctele castigate in campionat pentru ca s-a aflat in posesia unor documente confidentiale ale Scuderiei Ferrari. Insa Mosley crede ca daca asemenea incidente se vor repeta, echipa implicata nu va mai avea dreptul sa concureze in campionatul respectiv.

"Nu poti spune cuiva cum sa gandeasca, dar putem opri transferul electronic de informatii", a declarat Mosley pentru site-ul oficial al Formulei 1. "Si daca suntem pregatiti sa facem verificari - si am dovedit ca suntem - atunci cineva care ar folosi astfel de informatii nu ar actiona inteligent, pentru ca in zilele noastre nu poti face asta fara sa lasi urme. Iar noi vom gasi acele urme. Data viitoare, indiferent despre cine va fi vorba, nu cred ca echipa respectiva va ramane in campionat. In scandalul de spionaj in care a fost implicata McLaren toata lumea a spus 'oh, o suta de milioane de dolari', insa alternativa ar fi fost mult mai costisitoare!".

Seful FIA a admis ca este multumit de decizia pe care a luat-o forul mondial in privinta scandalului de spionaj de anul trecut. "As spune ca am procedat corect de fiecare data", a precizat el. "La primele audieri din 26 iulie eram cu totii suspiciosi. Apoi, cand am verificat mail-urile totul a devenit foarte clar. Insa cei care nu au vrut sa creada nu cred nici macar acum".

Mosley spera ca anul 2008 sa fie unul 'linistit' din acest punct de vedere. "Sper, insa nu depinde de mine".