Malaezia vrea o cursa pe timp de noapte in 2009

Publicat marţi, 22.01.2008 16:09 de Daniel Popescu

Oficialii Marelui Premiu al Malaeziei vor sa organizeze anul viitor a doua cursa pe timp de noapte din calendarul Formula 1.

Dupa ce Singapore va deveni primul Grand Prix ce se va desfasura dupa lasarea intunericului, mai multe tari asiatice s-au aratat interesate sa urmeze exemplul. Presedintele circuitului de la Sepang, Datuk Mokhzani Mahathir, a dezvaluit ca vrea ca incepand din 2009 Marele Premiu al Malaeziei sa se desfasoare la lumina reflectoarelor.

"Obiectivul nostru este sa organizam cursa pe timp de noapte anul viitor, urmand ca aceleasi persoane sa construiasca sistemul de iluminare", spune Mokhzani, care vrea sa instaleze un sistem permanent de iluminare pe circuit. "Nu va fi identic cu cel de la Singapore. Sistemul nostru va trebui probabil sa lumineze din exterior, nu din interiorul circuitului. Inca studiem toti factorii implicati".

Pilotii din Formula 1 sunt incantati de posibilitatea de a pilota pe timp de noapte si sunt convinsi ca evenimentele vor fi suficient de sigure. "Sunt foarte relaxat in aceasta privinta", a declarat recent pilotul Red Bull, David Coulthard. "Sunt sigur ca FIA va implementa un set de reguli referitoare la intensitatea luminii, iar noi va trebui doar sa ne obisnuim. Pilotam deja in tunelul de la Monaco la lumina reflectoarelor si nu cred ca veti auzi vreodata un pilot spunand ca in timpul calificarilor trecerea prin tunel a fost cea mai dificila. Se va vorbi mult despre acest lucru, dar in cele din urma va fi doar un alt Mare Premiu".