Mosley: "Putem impune un buget maxim in F1"

Publicat marţi, 22.01.2008 18:17 de Daniel Popescu

Presedintele FIA, Max Mosley, crede ca impunerea unei limite de buget in Formula 1 este un obiectiv realizabil, chiar daca unele personalitati ale F1 considera ca ideea nu este tocmai potrivita.

In aceasta luna reprezentantii echipelor se vor intalni cu oficiali ai FIA pentru a discuta despre planurile de introducere a unui buget maxim incepand din sezonul 2009. Mosley crede ca ideea este potrivita pentru Formula 1.

"Cred ca pentru mult timp s-a considerat ca pentru marii producatori costurile nu conteaza", a declarat Mosley pentru site-ul oficial al Formulei 1. "Acum, toata lumea intelege ca lor le pasa si ca acest lucru a devenit foarte important pentru ei. Majoritatea echipelor prezente la ultima intalnire au fost in favoarea unei limite de buget conform unui regulament specific. Printr-un buget maxim, banii sunt limitati, dar ii poti cheltui in orice mod vrei. Dar problema legata de limitarea bugetului este ca trebuie sa cadem de acord cum vom implementa acest lucru si cum se vor verifica cheltuielile. Sunt convins ca putem face asta, insa oamenii sunt inca sceptici".

Mosley a refuzat sa precizeze care ar putea fi nivelul limitei de buget, sustinand ca aceasta problema trebuie discutata cu toate echipele. "Trebuie sa ascultam ce au de spus echipele", spune el. "Evident, intr-o situatie ideala trebuie sa anticipam nivelul la care o echipa de mijlocul clasamentului poate realiza profit. Despre asta trebuie sa discutam si cred ca vom avea nevoie de doi-trei ani pentru a ajunge la o concluzie. Cu siguranta nu poti sti dintr-o data".