McLaren acuza oficial echipa Ferrari

Publicat joi, 02.08.2007 10:11 de Daniel Popescu

McLaren a acuzat public Ferrari ca a castigat Marele Premiu al Australiei din acest sezon cu o masina ilegala si sustine ca echipa italiana induce presa in eroare prin furnizarea unor informatii false pentru a strica reputatia echipei engleze.

Pentru prima data de la inceperea scandalului de spionaj, McLaren a dezvaluit propria versiune in legatura cu desfasurarea evenimentelor dintre ei si Ferrari. Intr-o scrisoare adresata presedintelui Automobile Club d'Italia, Luigi Macaluso, seful echipei McLaren, Ron Dennis, critica Ferrari pentru raspandirea unor informatii incorecte care duc la stricarea imaginii McLaren.

"Reputatia echipei McLaren a fost prejudiciata de relatarile incorecte din presa ale celor de la Ferrari. Este un Campionat Mondial fantastic si ar fi o tragedie ca unul dintre cele mai spectaculoase sezoane sa fie afectat de activitatile unui angajat Ferrari si ale unui angajat McLaren care au actionat in interes propriu fara legatura cu echipele Ferrari si McLaren", spune boss-ul McLaren.

Ron Dennis isi apara echipa spunand ca singurele informatii pe care le-a primit McLaren de la Nigel Stepney au fost cele legate de podeaua masinilor Ferrari la Marele Premiu al Australiei. Dennis apara actiunea lui Stepney spunand ca acest comportament trebuie promovat in Formula 1 si acuza Ferrari ca a castigat cursa de la Melbourne cu o masina ilegala.

"Daca domnul Stepney nu ar fi adus in atentia echipei McLaren designul acestui dispozitiv ilegal, avem toate motivele sa credem ca Ferrari ar fi continuat sa concureze cu o masina ilegala. Este in intereseul Formulei 1 ca acest comportament sa fie incurajat", scrie Dennis, care sustine in continuare ca echipa sa nu a stiut de existenta documentului de 780 de pagini transmis de catre Stepney lui Coughlan.

"Sa fie clar: McLaren nu a stiut de existenta acestui document in martie 2007, in ciuda relatarilor din presa. Totusi, asta nu are nimic de-a face cu ce a facut Mike Coughlan dupa 28 aprilie 2007. Staff-ul echipei McLaren nu stie despre ce este vorba in aceste documente", a mai precizat Ron Dennis in scrisoarea adresata lui Macaluso.

  • Seb, joi, 02.08.2007 10:46
    Ha Ha Ha

    Exact cum am spus inainte de verdictul FIA: singura problema a celor de la McLaren este sa probeze acuzatiile cu privire la contestarea "podelei Ferrari" din MP al Australiei. Iata ca prin declaratia sa, Dennis se da de gol. Deci: au avut informatii, au asteptat sa termine cursa, au depus contestatia, au pierdut. Ar trebui intrebat Dennis daca mai contesta "podeaua Ferrari" in cazul in care pilotii McLaren obtineau dubla la Melbourne! Cred ca aceasta stire ar trebui depunctata serios si nu cu +7, pentru ca prin declaratiile sale, Dennis va face mult rau McLaren

  • reddog, joi, 02.08.2007 10:47
    chiar asa?

    era nevoie sa incepeti cu stirea asta,sunt si altele aparute mai devreme,nu le afisati in ordine?

  • cristirudau, joi, 02.08.2007 11:59
    punctare

    Doar +7 si -5 ??? Daca o asemenea declaratie ar fi fost facuta de cineva de la Ferrari, McLaren ar fi fost depunctata serios. Cand s-au facut asemenea declaratii despre McLaren,aceasta echipa a pierdut cate 10-20 puncte. Life is not fair!

  • Adrian, joi, 02.08.2007 12:54
    Ferrari

    Sincer acum cu declaratia asta as cere depunctarea McLaren drastic cu toate punctele castigate din Australia incoace ... ii clar ei stiau! Apoi in legatura cu depunctarile e corect caci sunt declaratii ale partilor implicate si nu ale oficialilor atunci cand oficialii spun ceva trebuie depunctat cu 10-20 puncte.

  • Andrei, joi, 02.08.2007 13:01
    MC LAREN - au cam furat

    Poate ca Ferrari au castigat 1 CURSA cu o masina ilegala. Dar Renault anul trecut cate curse au castigat pana a fost scos "mass-dumper-ul"???. Iar daca Ferrari au castigat o cursa, MC LAREN a castigat toate cursele cu o masina ilegala: masina lor e furata/inspirata/copiata sau cum vreti voi sa-i spuneti de la Ferrari. Este cusuta cu ata alba: anul trecut mclaren nu au fost capabili la nici macar 1 victorie, iar anul asta..hop deodata sunt foarte buni hmmmm..Ceva nu e in regula. O fi aruncat o privire pe schitele Ferrari??!!

  • mirciozauru, joi, 02.08.2007 13:23
    tehnici de lupta

    ... si iata ce se probeaza vechea zicala: "cea mai buna tactica de aparare este atacul". Incepe sa ma scarbeasca acest joc din spatele scenei. Numai acum au realizat ca Ferrari a castigat prima cursa din sezon "ilegal"? Cu alte cuvinte - daca voi ne acuzati va acuzam si noi. Daca vor lupte din astea sa angajeze politicienii nostri - o sa aiba si ei parte de spectacol si poate asa scapam si noi de ei.

  • drbesz, joi, 02.08.2007 13:30
    hai mclaren

    celor de la ferrari acuma a inceput sa le fie frica,fiindca a trecut jumatate din sezon si mclaren e inca cu mult inaintea lor si nu au altceva de facut decat sa incerce sa redeschida cazul si faca presiuni la max mosley...poate asa mai fura cateva puncte de la mclaren... hai mclaren!!!

  • billy, joi, 02.08.2007 14:22
    mda

    Sa parafrazez un pic "iubesc tradarea si-i iubesc si pe tradatori". Ce poti sa mai ceri de la un asemenea biped? In numele spectacolului isi striga nevinovatia. FIA nu a descalificat ferrari la melbourne dintr-un motiv cat se poate de corect: podeaua masinii era modificata, insa nu ilegala. Ca si Renault anul trecut si ca de multe ori de-a lungul istoriei, echipele gasesc gauri in regulament de care pot profita. Renault si Ferrari au profitat de asta intotdeauna. Daca pe McLaren nu i-a dus capul s-o faca, asta e.

  • Sorin Blaj, joi, 02.08.2007 21:49
    Se strange latul

    Ca sa il parafrazez pe un mare om de fotbal. Celor de la McLaren le cam tataie fundul. Cred ca anul asta vor trage pe dreapta si vor pregati masina pentru anul viitor. Pacat de Hamilton.

  • Lulu, vineri, 03.08.2007 11:12
    disputa

    Ideea e ca un angajat Ferrari a fost prins ca a furnizat documente confidentiale unui angajat McLaren.Echipa si tehnicienii de la McLaren nu ai stiut ca acele documente iar informatiile respective nu au fost folosite deloc in constructia masinii.Da,probabil ca au incalcat regulamentul,dar cum nu a influentat deloc constructia si setarea masinii,decizia comisiei a fost corecta de a nu penaliza echipa si a pune-o numai sub supraveghere.Mii se pare ca Ferrari nu au mai castigat de ceva vreme un campionat si se cam oftica cand castiga altii..