Tost explica incidentul cu Scott Speed

Publicat joi, 02.08.2007 10:48 de Daniel Popescu

Seful echipei Toro Rosso, Franz Tost, a negat ca l-a apucat de gat pe americanul Scott Speed in timpul unei altercatii la Marele Premiu al Europei. Speed l-a acuzat pe Tost ca l-a smucit din spate dupa o discutie in contradictoriu ce a avut loc la boxele echipei.

"Cand Scot a venit la boxe dupa ce a abandonat in cursa, s-a plans de slaba performanta a echipei din cauza intarzierilor suferite la oprirea pentru realimentare"

, spune Tost, care continua:

"In replica, l-am intrebat prima oara de ce a iesit in decor, apoi am incercat sa-i explic ca el a fost cel care a creat haosul, dar nu a vrut sa ma asculte. A insistat sa afle de ce schimbul de pneuri a durat atat de mult. Asta era singura lui grija, in timp ce pentru mine important este ca echipa sa nu fie denigrata".

Tost explica ce s-a intamplat de fapt la boxe. "A fost un motiv intemeiat pentru care pitstop-ul a durat atat de mult. Cu un tur inainte sa vina la boxe, Scott l-a depasit pe coechipierul sau, Liuzzi. GPS-ul instalat pe masini nu ne-a aratat aceasta depasire, pentru ca Scott a taiat sicana, chiar inainte sa intre la boxe. Probabil GPS-ul n-a avut timp sa inregistreze miscarea. Echipa se astepta ca Liuzzi sa soseasca primul la boxe si de aceea a fost nepregatita. Scott l-a depasit pe coechipierul sau taind sicana, si cred ca i-ar fi cedat din nou locul pentru a evita o penalizare, daca ar fi ramas pe pista", a precizat Tost.

Seful STR admite ca, deranjat de atitudinea americanului, l-a apucat de umar. "De accea m-am suparat. Am fost deranjat de atitudinea lui, de faptul ca singura lui grija a fost sa invinovateasca echipa. Nu e o problema ca a facut o gresala. Si eu gresesc tot timpul. Dar nu pot tolera atitudinea lui Scott de a invinui echipa. De aceea, cand s-a intors sa plece, l-am urmat si l-am apucat de umar. "Cand vorbesc cu tine, nu poti pleca asa", i-am spus. Nu l-am apucat de gat, dar este adevarat ca, dupa ce m-am calmat, mi-am cerut scuze", a mai spus Tost.