Massa ramane precaut in privinta noului sezon

Publicat luni, 07.01.2008 11:36 de Daniel Popescu

Felipe Massa ramane precaut in privinta sezonului 2008 pana cand va putea judeca cat de competitiv este monopostul F2008.

"Asteptarile pentru 2008 depindd foarte mult de masina, asa ca sa speram sa luptam pentru titlu pana la final", a declarat Massa intr-o conferinta de presa la Maranello. "Electronica reprezinta o schimbare foarte mare comparativ cu anul trecut. Stilul de pilotaj este diferit, mai ales in privinta acceleratiei. Franarea nu este foarte diferita. Prima impresie este buna. Cand vezi un nou Ferrari este intotdeauna frumos si impresionant. Dar asta nu e totul: pana la urma cel mai important lucru nu este frumusetea, ci performanta si fiabilitatea"

, a adaugat brazilianul, care va incepe sezonul cu masina cu numarul 2, dupa ce Raikkonen a castigat titlul mondial anul trecut. Brazilianul sustine ca nu este ingrijorat ca il are drept coechipier pe campionul mondial.

"Numarul nu inseamna nimic, pana la urma cel mai important numar este cel de la sfarsitul anului", a adaugat el. "Am avut un sezon foarte competitiv in 2007, m-am luptat pentru multe victorii, dar am avut mici probleme care m-au impiedicat sa lupt pana la sfarsit. Cel mai important lucru este este sa invatam din greselile sezonului 2007 si sa mentinem lucrurile care au mers bine, pentru a incerca sa castigam titlul in 2008. Sunt motivat si avem un grup fantastic cu care lucram".

Massa a refuzat sa faca predictii referitoare la rivalii din sezonul urmator. "Este greu sa spun acum. Stim ca pot exista surprize, echipe care au devenit mai competitive, echipe care dupa un sezon dificil au inteles directia pe care trebuie sa o aleaga. Asa ca este greu de spus care vor fi rivalii nostri. Tot ce stim este ca vom avea rivali, indiferent ca vor fi gri, albi sau albastri. Trebuie sa muncim pentru a fi in fata rivalilor".

Foto: LAT Photographic.