Massa nu renunta la lupta pentru titlu

Publicat vineri, 03.10.2008 15:47 de Daniel Popescu

Felipe Massa sustine ca va lupta pentru titlul mondial pana in ultima cursa, chiar daca avansul lui Lewis Hamilton s-a marit la 7 puncte.

Massa a pierdut contactul cu rivalul sau in urma Marelui Premiu al statului Singapore, cand brazilianul a fost nevoit sa se multumeasca doar cu locul 13 in urma haosului creat la boxele Ferrari la prima realimentare cu combustibil.

Totusi, pilotul Scuderiei Ferrari crede in continuare in sansele sale si spune ca Ferrari are o masina capabila sa castige titlul.

"O diferenta de 7 puncte poate fi mare, dar poate fi si mica. Daca ne gandim la ce mi s-a intamplat in Singapore cand avansul meu a crescut de la un punct la 7 dintr-un foc, atunci poti considera ca acest lucru se poate intampla si in sens opus", a declarat Massa.

"Cel mai important element de luat in considerare este ca avem o masina buna. Fara asta, sansele mele ar fi fost mult mai mici. Avem doua masini bune si si putem incerca sa terminam cu ambele in fata rivalilor nostri. Putem face asta, suntem optimisti si trebuie sa luptam pana in ultima cursa".

"Motto-ul pentru restul sezonului trebuie sa fie sa privim in fata si sa nu ne dam batuti. Asa cum a spus si Stefano Domenicali dupa cursa, trebuie sa incercam sa terminam pe primele doua locuri in ultimele curse. Este dificil, dar toata lumea va lupta pentu asta".

Referindu-se la cursa din Singapore, Massa crede ca FIA trebuie sa schimbe urgent regulamentul safety car-ului, intrucat masina de siguranta faciliteaza aparitia in top a unor piloti care in mod normal nu ar ocupa pozitii fruntase.

"Trebuie sa analizam foarte atent regulile safety car-ului, pentru ca esenta Formulei 1 este ca o cursa trebuie castigata de cea mai buna combinatie intre un pilot bun si o masina buna", a adaugat brazilianul. "Stiu ca am facut greseli, dar actualul regulament, asa cum se poate vedea si din rezultatul cursei de duminica, inseamna ca safety car-ul poate promova pe cineva din mijlocul plutonului la conducere. Si nu datorita unei strategii intelegente, ci datorita norocului. Cred ca sistemul trebuie schimbat".

  • hoyad, vineri, 03.10.2008 16:13
    despre stiri...catre administratori

    Offtopic : Se vor edita stiri pe aceasta sectiune Automarket in zilele de sambata si duminica ?

  • angusyoung, luni, 06.10.2008 11:56
    ce spui omule

    te-ai gandit mai bine la ceea ce ai declarat?adica sa se schimbe regulamentul safety car-ului ca sa poti castiga tu curse?tu nu meriti deloc sa faci parte din echipa asta.esti cel mai jalnic pilot din f1.de la jumatatea campionatului tot declari ca vrei sa fii pilotul nr1.si ca ai nevoie de ajutorul lui kimi.de ce?ptr ca tu esti prea slab sa castigi un titlu mondial.in iarna schumy a pregatit masina ptr tine in detrimentul lui kimi.te tin titi in brate la ferrari.si tu nu esti in stare sa castigi un titlu mondial decat impins de la spate de toata lumea.pana si fia face acest lucru.sunt fan kimi dar prefer sa iasa ham ham campion decat sa iesi tu.cel putin el a demonstrat asta in cateva curse.cat despre ajutorul din partea lui kimi nu meriti mai mult de 2 pct.atat cat l-ai ajutat tu pe el anul trecut.daca l-ai ajutat ptr ca el era mai rapid ca tine si oricum te-ar fi depasit.