Hamilton prefera sa piloteze pe uscat

Publicat vineri, 03.10.2008 15:22 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton sustine ca prefera sa piloteze pe o pista uscata, desi si-a demonstrat abilitatile pe ploaie in mai multe randuri.

Una dintre cele mai importante victorii obtinute de Hamilton a fost cea de la Fuji de anul trecut, cand vremea a fost foarte nefavorabila.

Cu toate acestea, pilotul britanic sustine ca in acest sezon ar prefera ca Marele Premiu al Japoniei sa se desfasoare pe uscat.

"Anul trecut poate ca a fost dificil din cauza ploii si a vizibilitatii slabe, dar m-am bucurat foarte mult de acel weekend"

, a precizat Hamilton in cadrul unui preview al echipei sale.

"Una dintre cele mai dese intrebari pe care le primesc este daca prefer sa pilotez pe ploaie. Raspunsul meu este intotdeauna acelasi, pilotez si pe ploaie si pe uscat, nu ma deranjeaza. Dar pentru piloti este intotdeauna mai usor sa piloteze pe uscat. Intotdeauna prefer o cursa pe uscat".

Coechipierul sau, Heikki Kovalainen, are de asemenea amintiri placute de la Marele Premiu al Japoniei din 2007, cand a reusit sa termine pentru prima oara pe podium. "Anul trecut am avut una dintre acele curse in care totul a mers bine pentru mine", a explicat finlandezul. "Nu m-am calificat prea bine, dar nu am facut nicio greseala si m-am luptat cu Kimi Raikkonen pentru locul 2. A fost primul meu podium in Formula 1 si a fost punctul de reper al sezonului".