Heidfeld spera ca ploaia sa ocoleasca Japonia

Publicat vineri, 03.10.2008 14:18 de Daniel Popescu

Nick Heidfeld spera ca Marele Premiu al Japoniei de saptamana viitoare sa fie ocolit de ploaie, dupa evenimentele petrecute anul trecut in cursa de la Fuji.

Marele Premiu al japoniei din 2007 a fost grav afectat de ploaie, cursa incepand sub safety car din cauza vizibilitatii extrem de reduse si a pistei imbibate de apa.

Tocmai din acest motiv, Nick Heidfeld spera ca vremea sa fie mult mai favorabil in cursa din acest an. "Sper ca Fuji sa nu aduca acea ploaie torentiala pe care am avut-o in 2007"

, a declarat pilotul BMW-Sauber.

"In principiu imi place sa pilotez pe ploaie, dar cu inundatia de anul trecut a fost pur si simplu imposibil. Vizibilitatea era zero, ceea ce a dus la nenumarate coliziuni".

Si coechipierul sau, Robert Kubica, isi aduce aminte de ploaie din sezonul trecut, insa polonezul agreeaza circuitul pentru configuratia sa si spera sa obtina un rezultat bun.

"Cred ca toata lumea isi reaminteste de conditiile meteo de anul trecut din Marele Premiu al Japoniei", a precizat el. "A fost extrem de ud si vizibilitatea era foarte slaba. Din punct de vedere al pilotilor este o pista foarte interesanta. Sunt cateva viraje provocatoare, iar unele sunt "oarbe". Pe pista uscata conditiile sunt foarte placute, chiar daca ultimul sector este foarte lent si sunt foarte multe viraje stranse".