BMW continua dezvoltarea monopostului F1.08

Publicat vineri, 03.10.2008 13:39 de Daniel Popescu

Directorul tehnic al echipei BMW-Sauber, Willy Rampf, a dezvaluit ca germanii vor continua sa dezvolte monopostul F1.08 pentru ultimele trei curse ale sezonului.

Desi Robert Kubica s-a distantat la 20 de puncte de Lewis Hamilton, avand doar sanse teoretice la titlu, BMW-Sauber a anuntat prin vocea lui Willy Rampf ca va continua programul de dezvoltare pentru monopost.

"Robert a pierdut putin teren in campionat, dar cursa din Singapore nu a fost prea rea in circumstante normale si cu siguranta Kubica ar fi castigat destule puncte daca nu era incidentul cu safety car-ul"

, a declarat Rampf.

"Vom incerca sa avem cel putin mici modificari si update-uri pentru urmatoarele curse si speram sa ne apropiem de top. Nu suntem prea departe, nici echipa si nici Kubica".

Pilotul polonez a pierdut orice sansa la castigarea unor puncte in Singapore dupa ce a fost penalizat ca urmare a faptului ca a oprit la boxe intr-un moment nepotrivit. Rampf sustine insa ca Kubica nu a avut de ales si ca altfel ar fi ramas fara combustibil.

"Sunt foarte frustrat", a adaugat el. "Practic asta i-a distrus cursa lui Kubica pentru ca trebuia sa vina la boxe. Cu masina de sguranta nu poti prezice, se intampla cand se intampla. un tur mai devreme sau un tur mai tarziu ar fi fost bine. Din cele 61 de tururi a fost exact in turul nepotrivit".