Massa: "Hamilton trebuie să se calmeze"

Publicat vineri, 08.07.2011 13:25 de Daniel Popescu

Felipe Massa îl sfătuieşte pe Lewis Hamilton să-şi tempereze stilul de pilotaj pentru a evita accidentele şi penalizările comisarilor de cursă.

Lewis Hamilton a fost protagonistul mai multor incidente în prima parte a sezonului, în urma cărora a fost penalizat succesiv de comisarii de cursă pentru comportament nesportiv.

Pilotul echipei McLaren a provocat două accidente în cursa de la Monaco, iar ulterior l-a lovit chiar şi pe coechipierului său Jenson Button. Felipe Massa, rivalul său în lupta pentru titlu în sezonul 2008, consideră că britanicul trebuie să se calmeze, chiar dacă admite că situaţia este generată de dorinţa acestuia de a lupta cu Red Bull Racing.

"Când ai câteva curse dificile şi când încerci poate prea mult trebuie să te calmezi un pic. Ar fi mai bine şi pentru el, pentru că a plătit pentru asta şi a fost penalizat în câteva curse. Şi nu a fost vorba doar despre mine, şi-a lovit până şi propriul coechipier! Dar Hamilton este un tip inteligent şi sunt sigur că ştie deja asta", a declarat brazilianul în paddock-ul circuitului de la Silverstone.

Între timp, Massa rămâne încrezător în şansele la titlu ale Scuderiei Ferrari, în ciuda dominaţiei autoritare impuse de Sebastian Vettel la Red Bull Racing, care a obţinut şase victorii din opt posibile în prima parte a sezonului.

"Vettel este un pilot bun şi are o maşină grozavă, iar asta este o poziţie minunată în care să te afli. A învăţat foarte mult şi cu siguranţă a avut un campionat grozav până acum. Dar sezonul nu s-a încheiat", a adăugat el.

Via | BBC Sport