Webber: "Dominaţia lui Vettel asigură armonia la Red Bull"

Publicat vineri, 08.07.2011 14:58 de Daniel Popescu

Mark Webber consideră că relaţia personală cu Sebastian Vettel s-a îmbunătăţit semnificativ în 2011 datorită dominaţiei pilotului german din acest sezon.

Red Bull Racing abordează Marele Premiu al Marii Britaniei într-o situaţie complet diferită comparativ cu cea de anul trecut, când Mark Webber a declanşat un aprig război psihologic cu Sebastian Vettel.

Lupta pentru titlul mondial dintre cei doi echipieri a condus la acuzaţii privind favorizarea lui Vettel din partea australianului, însă în prezent cei doi se înţeleg mult mai bine. Webber explică această situaţie prin faptul că în primele opt etape ale sezonului nu a avut nicio reacţie la forma impresionantă arătată de Vettel, care a obţinut deja şase victorii.

"Armonia este perfectă când rezultatele sunt ca acestea. Sper să le putem obţine pe amândouă: eu din nou învingător cu aceeaşi armonie bună. Dar nu sunt singurul care luptă împotriva lui Vettel. A avut un parcurs grozav, dar mai avem multe curse şi multe oportunităţi. Evident, a câştigat multe puncte bune, dar nu a fost prea rău nici pentru mine, pentru că şi eu am câştigat multe puncte. Dar mi-ar plăcea foarte mult să încep din nou să câştig, chiar dacă nu sunt singurul care vrea să câştige câteva curse în acest an. Nu sunt deloc obosit să lupt cu el", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing.

În plus, Webber insistă că va continua să piloteze pentru Red Bull Racing şi în sezonul 2012, în ciuda speculaţiilor recente din presă internaţională.

Întrebat dacă se simte în pericol să piardă locul de pilottitular la campioana mondială, el a replicat: "Nu, pentru că înţeleg foarte bine ce se întâmplă, aşa că sunt destul de relaxat. Mâine va fi o nouă poveste, pentru că aşa se întâmplă în F1, dar eu sunt foarte relaxat, la fel ca anul trecut. Situaţia mea este foarte bună, indiferent dacă vine aici Fangio (n.r - cvintuplul campion mondial Juan Manuel Fangio, decedat în 1995) sau oricine altcineva", a încheiat el.

Via | SportingLife