Marele Premiu al Frantei din 2009 a fost anulat

Publicat joi, 16.10.2008 10:16 de Daniel Popescu

Federatia Franceza de Motorsport a anuntat miercuri anularea Marelui Premiu al Frantei din 2009 din cauza unor grave probleme financiare.

Dupa excluderea Marelui Premiu al Canadei din calendarul competitional, lumea Formulei 1 a primit miercuri o noua lovitura: traditionala cursa de la Magny Cours din sezonul viitor a fost anulata ca urmare a problemelor financiare intampinate de organizatori.

"Din motive legate de situatia financiara, Federatia franceza de Motorsport (FFSA) a decis sa anuleze Marele Premiu al Frantei"

, se arata intr-un comunicat de presa al FFSA.

"FFSA doreste sa multumeasca tuturor clientilor care au participat la Marele Premiu al Frantei si au sprijinit acest eveniment international in ultimii ani".

Cursa de la Magny Cours urma sa se desfasoare pe 28 iunie 2008, fiind inclusa de FIA in calendarul oficial al sezonului viitor. In urma deciziei oficialilor francezi, calendarul Formulei 1 va cuprinde doar 17 curse in sezonul urmator.

  • michelle_b, joi, 16.10.2008 11:21
    ce bine ...

    ca dispar circuite "plictisitoare" precum Montreal sau Magny Cours si se introduc circuite "spectaculoase" precum Valencia ... poate e doar impresia mea, dar parca si FIA si toti se straduiesc sa saboteze cit pot de mult Formula 1, cu toate "mizeriile" pe care le fac in ultimul timp ... Franta insa are in calcul 6 locatii, dintre care, cea mai mare sansa are Paris Val d'Europe (Disneyland).

  • TeamClown, joi, 16.10.2008 11:43
    ...

    Who's next?

  • Renatoa, joi, 16.10.2008 11:53
    O luna pauza ?!

    Inainte de a va bucura, la asta va ganditi? ca la vara vom avea mai mult de o luna pauza de F1 ?!

  • michelle_b, joi, 16.10.2008 12:02
    @Renatoa

    nu te supara, dar ti se pare ca se bucura cineva ? tot comentariul era un "strigat" de ironie. sau cel putin asa l-am dorit ! cel putin eu una nu consider Montreal sau Magny Cours circuite plictisitoare si as vrea sa cunosc persoana care urmareste F1 si spune ca Valencia e un circuit spectaculos !

  • michelle_b, joi, 16.10.2008 12:09
    @TeamClown

    daca intrebi "what's next" ma astept sa renunte la Monza sau, de ce nu, la Spa daca si asa Hockenheim este "la schimb" cu Nürburgring, A1 Austria e scos, Canada nu, Franta nu ... si poate vin la noi, pe renumita Autostrada Soarelui =)) =)) =)) (desi asta este de fapt pentru Paris - Dakar dupa configuratia "traseului" :P) sau, de ce nu, pe Transfagarasanu, ca si acolo sunt posibilitati multiple de depasire :D. Iar daca ai intrebat "who's next" : iti spun sincer, ar trebui sa dispara "dinozaurii": Max si Bernie !!!! poate atunci formula 1 va reveni ce a fost si ce ar trebui sa fie...

  • michelle_b, joi, 16.10.2008 12:10
    erata

    reveni = redeveni

  • NeoGalaxy, joi, 16.10.2008 14:25
    @michelle_b

    Formula 1 trece prin niste probleme financiare foarte importante, si ca si alte ramuri... vor exista repercursiuni. In caz ca nu stiati... exista gramezi de oameni care vor fi concediati si pentru ca vorbim de destine.... deja situatia arata naspa. Formula 1 a imbogatit oameni ca Bernie si altii care nu au fost interesati sa mai faca investitii ci doar s-au interesat din a scoate mai multi bani. Pilotii sunt platiti foarte mult, bugele sunt imense si totusi echipele mici nu mai fac fata. Sincer sa fiu, exista sansa sa dispara vreo 3 echipe ceea ce este o problema grava. Exista producatori mondiali care nu isi mai permit sa investeasca pentru ca nu stiu daca isi scot investitiile ca Afla Romeo, Lancia, Porsche si WV. Acesti mari producatori nu ii vedeti in Formula 1. Ford nu-si mai permite sa mai produca motoare, Mechacrome la fel deci... avem probleme. S-au scos circuite care nu aduc bani. In fond... de ce sa dai 300 euro pe o cursa cand o vezi gratuit la TV. Nu este nici pe departe la fel de interesant... dar si aia 300 sunt o suma mare. Plus ca exista doar cateva depasiri si din pacate acestea sunt cam rare ca se cam busesc pilotii. Deci stam foarte prost. Cei care conduc Formula 1 trebuie sa gandeasca niste chestii tari. Prima idee este cea cu penalizarile care sunt cam multe. Personal nu m-ar deranja sa se buseasca toti dar nu sa fie penalizat nimeni. Vreau sa ia puncte mai multi si chiar nu ma deranjeaza daca iau toti de pe grila puncte. La fel cu bugetele. Banii din publicitate si drepturi sa fie impartiti la fel intre toate echipele si gata. Poata asa isi permit cei de Super Auguri sa revina si restul sa fie mai stabile. Ideea este si ca fiecare masina sa fie unica. Adica Ferrari sa construiasca ce le trece lor prin cap, la fel McLaren daca daca una copieaza ceva sau apare o componenta asemanatoare sa fie penalizati pentru spionaj. Asa poate masinile nu o sa mai semene si o sa fie mai interesant. La fel cu ziua de vineri care este un rahat si se pierde timp degeaba. Sa fie o cursa sambata si una duminica. Exact ca in GP2 sau sa faca altceva. Vineri nu se uita nimeni oricum asa ca nu moare lumea. Sa fie cursele din 2 in 2 saptamani dar sa fie aranjate ceva mai fair play. Nu din China in Sua si invers pentru ca ii omoram pe angajati degeaba. Oricum sunt multe de facut dar ca si in politica romaneasca... cine are curaj sa impuna masuri nepopulare?