BMW: "Vom invata din greselile facute in 2008"

Publicat miercuri, 15.10.2008 18:39 de Daniel Popescu

Oficialii echipei BMW-Sauber si-au propus sa invete din greselile comise in acest sezon pentru a fi capabili sa atace titlul mondial in 2009.

BMW-Sauber a inceput excelent sezonul, reusind sa fie egala echipei McLaren Mercedes in prima parte a campionatului.

Treptat, echipa a pierdut contactul cu echipele de top, pe fondul unei lipse acute de imbunatatiri majore pentru monopostul F1.08.

Directorul departamentului de motorsport al BMW, Mario Theissen, spune insa ca BMW va trebui sa invete din aceste lucru pentru a fi competitiva in 2009.

"Cu siguranta nu a fost vorba despre mai putina munca sau o renuntare la proiectele de dezvoltare", a declarat Theissen pentru publicatia Autosport. "Am facut ce am putut, dar pur si simplu nu a dat rezultate. Evident, cel mai mult inveti din greselile pe care le faci si acum analizam toate proiectele, verificam de ce nu am vazut pe pista ceea ce ne asteaptam sa vedem din simulari sau teste. Sunt convins ca vom invata din asta, in acelasi mod in care am invatat la inceputul sezonului".

La randul sau, Robert Kubica il aproba pe Theissen si spune ca are foarte multe de invatat din lucrurile care s-au intamplat in acest sezon in cadrul echipei germane.

"Cu siguranta exista lectii pe care trebuie sa le invatam. Dar nu spun asta in sens negativ, ci in sens pozitiv. In primul meu sezon aici am vazut multe imbunatatiri pe parcursul anilor si intr-adevar am facut multe imbunatatiri. Fiecare cursa ne-a dat un avantaj. Anul acesta, timp de peste doua luni, nu a existat nimic care sa imbunatateasca masina".

"Bineinteles ca baietii incearca, sunt parti noi care ies la iveala, dar nu le folosim pentru ca masina nu devine mai rapida. Asa ca sigur, sunt lucruri pe care le putem imbunatati si cu siguranta trebuie sa analizam si sa vedem ce putem imbunatati. Suntem destul de increzator pentru anul viitor pentru ca in trei ani am vazut doi cu imbunatatiri foarte bune, dar anul acesta ne chinuim mai mult. Sincer sa fiu nu stiu motivele, dar exista cateva. Cu siguranta trebuie sa le intelegem si sa revenim la intregul potential de dezvoltare".

Polonezul a admis ca nu poate influenta in mod direct rata de dezolvare a monopostului, insa crede ca cei din managementul echipei stiu mai multe despre ceea ce se intampla. "Cred in echipa si in ceea ce fac ei, altfel nu as fi aici. Multi veterani care lucreaza la masina au demonstrat ca isi stiu treaba si ca stiu cum sa lucreze. Pentru anul viitor lucrurile sunt complet diferite. Sunt legate in special de ingineri si designeri, cu noile reguli exista o fereastra mai mare pentru a gasi calea potrivita si potentialul corect".

  • michelle_b, miercuri, 15.10.2008 18:50
    pacaleala la max ...

    =)) =)) =)) ce bine-mi pare ca am luat tzeapa !!!! credeam ca daca am recuperat ieri pe nocturna, azi functionam pe principiul EIEO (early in, early out) si nu am mai schimbat nimic ! si cind-colo era doar pauza :P

  • dardu, miercuri, 15.10.2008 19:16
    poza

    mai putin si imi faceam poza cu clasamentu' .....

  • ctlnmihai, miercuri, 15.10.2008 20:14
    @ctlnmihai

    Lupta se va da tot intre Mclaren si Ferrari.Numai daca pilotii celor 2 echipe mentionate mai sus vor va avea vreo sansa abandona Bmw in lupta ptr. titlul la piloti sau la echipa

  • ctlnmihai, miercuri, 15.10.2008 20:16
    erata

    daca pilotii celor 2 echipe mentionate mai inainte vor abandona