Kubica: "Orice este posibil"

Publicat joi, 16.10.2008 13:57 de Daniel Popescu

Robert Kubica crede ca Formula 1 este atat de imprevizibila incat poate castiga titlul mondial, chiar daca a admis ca BMW nu are un monopost suficient de rapid.

Kubica este la 12 puncte de Lewis Hamilton in clasamentul general si, chiar daca este privit cu sansa a treia la titlul mondial, el nu exclude obtinerea unor rezultate surprinzatoare in ultimele doua curse ale sezonului.

"Cu doua curse inainte de final, la 12 puncte in urma, cred ca cei doi piloti din fata mea au mai mult de pierdut decat am eu de castigat"

, a declarat polonezul.

"Bineinteles ca ar fi bine sa avem cea mai rapida masina, sa putem lupta pentru pole si sa castigam curse, iar in acest moment as spune ca am ceva sanse, pentru ca in conditii normale as fi capabil sa lupt. Nu este niciun secret ca in ultima perioada am slabit forma".

"In plus, Renault si Toyota au fost mai rapizi decat noi la Fuji, asa ca este si mai dificil sa concuram cu Ferrari si McLaren. Dar ultimele curse au demonstrat ca orice este posibil, datorita vremii, datorita safety car-ului, cursele sunt imprevizibile si ar trebui sa dam totul".

Kubica sustine ca principalul motiv pentru care a ramas in cursa pentru titlul mondial este fiabilitatea foarte buna a monopostului BMW-Sauber.

"Cred ca principalul motiv pentru care suntem in lupta este fiabilitatea perfecta a echipei din acest an. A fost minunat in acest sezon. Comparativ cu anul trecut am realizat un progres foarte mare. Anul trecut am avut multe probleme tehnice, dar niciuna in acest sezon, asa ca am facut pasi mari comparativ cu anul trecut. Acesta este motivul pentru care suntem inca in joc. Bineinteles ca pozitia noastra nu este cea mai buna, dar daca sunt unul dintre cei trei piloti care lupta pentru titlu inseamna ca fiabilitatea a fost perfecta".