Kubica: "Nu puteam realiza mai mult"

Publicat sâmbătă, 11.10.2008 11:51 de Daniel Popescu

Robert Kubica nu si-a ascuns dezamagirea dupa ce a terminat doar pe locul 6 calificarile pentru MP al Japoniei, insa sustine ca nu putea realiza mai mult.

Pilotul echipei BMW-Sauber spune ca monopostul F1.08 a avut mai multe probleme pe parcursul primelor doua zile in Japonia, principala problema fiind legata de aderenta.

"Vineri ne-am chinuit cu foarte putina aderenta, asa ca ploaia din aceasta noapte si dimineata cu siguranta nu ne-a ajutat", a declarat polonezul.

"Stabilitatea masinii a fost buna, dar nu am avut aderenta. Am incercat tot ce am putut, iar asta este tot ce putea face. Locul 6 nu este rau, avand in vedere circumstantele".

Coechipierul sau, Nick Heidfeld, a admis ca sesiunea sa de calificari a fost ruinata de alegerea gresita a pneurilor. Germanul a incheiat calificarile doar pe locul 16, nereusind sa promoveze in Q2.

"Acum stim ca a fost o decizie gresita sa ramanem cu pneurile hard pentru a doua iesire pe pista din Q1", a declarat el. "Dupa prima iesire cu primul set de pneuri stiam ca pot imbunatati cu pneurile hard, asa ca ne-am asumat riscul si am folosit un nou set. Chiar am imbunatatit, am fost cu o jumatate de secunda mai rapid, dar tot nu a fost suficient si am ratat Q2 pentru o zecime de secunda".