Honda va decide linia de piloti la finalul sezonului

Publicat sâmbătă, 11.10.2008 14:28 de Daniel Popescu

Ross Brawn a anuntat ca Honda va lua o decizie in privinta liniei de piloti pentru 2009 dupa incheierea sezonului competitional.

Jenson Button are sanse foarte mari sa ramana la Honda si in sezonul urmator, insa exista semne de intrebare asupra viitorului sau coechipier.

Honda spera ca Fernando Alonso va accepta in cele din urma oferta de la concura pentru team-ul japonez, insa spaniolul isi va anunta planurile doar dupa Marele Premiu al Braziliei.

In acest context, este foarte posibil ca Honda sa amane un anunt oficial pana dupa finalul actualului sezon. "Nu am stabilit un termen. Se va intampla dupa incheierea sezonului, dar nu exista nicio graba", a declarat seful echipei Honda, Ross Brawn.

De decizia finala a lui Alonso depinde in mare masura viitorul lui Rubens Barrichello. In cazul sosirii lui Alonso, Barrichello se va retrage probabil din F1, insa in caz contrar el ar putea ramane la echipa.

Publicatia Autosport sustine ca Honda ar putea sa-l inlocuiasca pe Barrichello cu un pilot tanar, in functie insa de disponibilitatea unui pilot de top pentru sezonul 2010.

Despre potentiala sosire a lui Alonso la Honda se speculeaza inca din luna august , insa lucrurile nu s-au schimbat foarte mult de atunci.

  • michelle_b, sâmbătă, 11.10.2008 14:41
    pentru cei interesati...

    Chiar astazi am vazut un interviu luat inainte de calificari, cu Nick Fry, CEO Honda Racing, in care spunea clar ca asteapta un raspuns de la Alonso si ca abia dupa aceea va fi anuntata linia de piloti a echipei. Este prima data cind el afirma clar ca este asteptat un raspuns din partea lui Alonso (pina acum ori spuneau ca mai asteapta fara sa precizeze de ce ori refuza sa numeasca pilotul care trebuie sa dea un raspuns) si ca unul din piloti ramine sigur la echipa, insa a refuzat sa il numeasca pe acesta, spunind ca vor fi numiti doar deodata pilotii pentru sezonul urmator de la Honda.

  • NeoGalaxy, sâmbătă, 11.10.2008 16:39
    @Ross + Fernando :)

    Eu personal consider ca un inginer si strateg genial ca Ross cu un pilot ca Fernando, au sansa sa lucreze foarte bine impreuna si mai ales sa lucreze la o masina de la 0 foarte bine. Deci ar fi interesant de urmarit cum se dezvolta aceasta posibila intalnire :P

  • kimifinish, sâmbătă, 11.10.2008 23:04
    nu cred ca va venii alonso la honda

    in primul rand pe alonso nu il intereseaza banii...de asta sunt sigur...el vrea o masina cu care sa se poata lupta pentru titlu....lui alonso ii trebuie cel putin vreo 2-3 ani ptr a face o masina ca honda in primele 3 echipe..