Klien: "BMW este in frunte in privinta dezvoltarii KERS"

Publicat marţi, 28.10.2008 15:56 de Daniel Popescu

Christian Klien considera ca BMW-Sauber a inregistrat cele mai mari progrese in privinta devoltarii tehnologiei KERS comparativ cu celelalte echipe din Formula 1.

BMW-Sauber au avut cateva probleme majore cu tehnologia KERS, dupa ce un mecanic al echipei a suferit un soc electric in timpul testelor de la Jerez din luna iulie.

Cu toate acestea, pilotul de teste Christian Klien crede ca BMW a reusit sa rezolve problemele si sa ia fata celorlalte echipe in aceasta privinta.

"Fiecare echipa incearca sa rezolve aceasta problema cat mai repede. Sunt sigur ca BMW-Sauber este pe primul loc in privinta pregatiorilor pentru KERS. Nu toate echipele vor avea KERS anul viitor, pentru ca este o tehnologie optionala. Nicio echipa nu a avut succes pe pista pana acum. Vom incepe sa o testam efectiv pe parcursul testelor din aceasta iarna de dupa MP al Braziliei. Orice echipa care incepe cu KERS va avea cu siguranta un avantaj", a declarat austriacul pentru site-ul oficial al echipei sale.

Echipele din Formula 1 au analizat posibilitatea amanarii tehnologiei KERS pentru 2010 cu scopul de a reduce costurile, insa unele echipe au obiectat spunand ca tehnologia reprezinta un mare pas inainte pentru F1.