Heidfeld: "Nurburgring este un circuit special pentru mine"

Publicat luni, 16.07.2007 13:30 de Daniel Popescu

Pentru Nick Heidfeld, pilotul echipei BMW-Sauber, circuitul de la Nurburgring are o insemnatate aparte. Pe langa faptul ca evolueaza acasa, germanul are amintiri placute, aici facandu-si debutul in karting.

"Cu siguranta, Nurburgring este o cursa speciala pentru mine. Suportul fanilor va fi foarte important si, in plus, am amintiri placute pe acest circuit. Nurburgring este aproape de Mönchengladbach, locul unde m-am nascut si am crescut. Am condus pentru prima oara un kart pe vechiul circuit si de atunci am pilotat in multe curse de la Nurburgring, obtinand victorii in multe dintre competitiile la care am participat: Formula Ford, Formula 3 si Formula 3000. In 2005 am obtinut primul pole position in Formula 1 si am terminat cursa respectiva pe locul 2. Anul trecut nu m-am descurcat foarte bine si ar fi minunat daca in acest sezon am reusi sa revenim in spatele celor de la Ferrari si McLaren"

, a declarat germanul.

In clasamentul pilotilor, Heidfeld este pe locul 5, cu 33 de puncte, la distanta destul de mare fata de ocupantul pozitiei a 4-a, Felipe Massa, care are 51 de puncte.