Heidfeld explica timpii slabi de la Jerez

Publicat joi, 14.02.2008 12:12 de Daniel Popescu

BMW-Sauber au inregistrat timpi slabi in cea de-a doua zi de teste de la Jerez din cauza "riscul" pe care si l-au asumat pentru a se apropia de granzii Formulei 1, Ferrari si McLaren.

Aceasta este explicatia pe care a oferit-o unul dintre pilotii echipei, Nick Heidfeld, care recent a afirmat ca monopostul F1.08 nu este la fel de impresionant ca predecesorul sau.

"Pentru a face ultimul pas si a ne apropia de Ferrari si McLaren trebuie sa ne asumam multe riscuri", a declarat germanul pentru Sport Bild. "Am explorat limitele masinii, pentur ca daca vrem sa castigam asta trebuie sa facem".

Echipa cu sediul in Hilwil spera ca in acest an sa lupte pentru prima victoria din istorie, insa in urma rezultatelor din teste Heidfeld crede ca team-ul se va lupta in al doilea pluton. Germanul a precizat ca problemele inregistrate cu noul monopost reprezinta o combinatie de factori mecanici si aerodinamici, din cauza carora a fost nevoit "sa-si schimbe stilul de pilotaj". "Dar sunt sigur ca pe parcursul anului ne vom apropia mai mult de Ferrari si McLaren. Campionatul nu a fost inca pierdut, nici vorba de asa ceva", a incheiat pilotul BMW.