Hamilton: "Vettel domină Formula 1 în maniera lui Schumacher"

Publicat marţi, 10.05.2011 11:09 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton consideră că Sebastian Vettel a început să domine Formula 1 în maniera în care o făcea Michael Schumacher la începutul anilor 2000.

Sebastian Vettel a demonstrat că a învăţat din greşelile comise în prima parte a sezonului precedent şi a obţinut trei victorii în primele patru etape ale sezonului, după ce a plecat de fiecare dată din pole position.

Maniera în care germanul a început noul sezon l-a determinat pe Lewis Hamilton, ocupantul locului doi în clasament la 34 de puncte în urmă, să afirme că actualul campion mondial domina Formula 1 în aceeaşi manieră în care Michael Schumacher îşi învingea rivalii la începutul anilor 2000.

"34 de puncte este o diferenţă foarte mare în acest moment. Dar ce pot să fac? El nu este cu adevărat tipul împotriva căruia concurăm. Este vorba de toţi ceilalţi: Mark Webber, Jenson Button, Fernando Alonso, Felipe Massa. Acolo este lupta, pentru că este prea uşor. Vettel a fost duminică în croazieră şi trebuie să fiu la limită pentru a obţine cel mai mic pas în faţă pe care îl pot obţine. În acest moment, este foarte similar cu perioada în care Schumacher domina. Acum cel care domină este Vettel. Pole position în toate cele patru curse ale acestui sezon şi aproape că le-a câştigat pe toate", a declarat pilotul echipei McLaren.

Britanicul în vârstă de 26 de ani admite ca Vettel ar putea deveni matematic campion cu mult înainte de finalul sezonului, însă nu exclude varianta de a-l învinge în cele din urmă pe german.

"Nu mă tem că se poate întâmpla, dar este o realitate, este posibil, dar în acelaşi timp este posibil să-l ajungem şi să-l depăşim. La cursa următoare am putea vedea că au un update mai mare decât al nostru şi va fi la fel. Dar diferenţa este de numai o victorie şi un pic, aşa că dacă nu are o cursă bună în Barcelona şi noi câştigăm vom reveni în luptă. Este uşor să spunem acum că totul s-a terminat, dar nu este deloc aşa. Mai sunt multe curse şi nu suntem la milioane de kilometri în urmă, este vorba doar de calificări. Dacă putem obţine pole positionul vom zâmbi din nou", a mai precizat el.

Via | Daily Telegraph

  • HBratu, marţi, 10.05.2011 11:41
    Vettel si concurenta

    Singurii care pot sa-l mai incurce pe Vettel cumva sunt Alonso si Hamilton. Daca ultimii doi pilota un Red Bull ar avea chiar sanse bune...

  • HBratu, marţi, 10.05.2011 11:42

    ..ar pilota

  • Marius, marţi, 10.05.2011 12:23
    HBratu

    .........si marmota-nvelea ciocolata-n staniol =)) viseaza in continuare :)

  • Bishuc, marţi, 10.05.2011 15:47
    Marmota

    Marmota ca marmota da' sa vezi un oposum!

  • Marius, marţi, 10.05.2011 19:36
    Ham-Ham

    Ham-Ham incepe sa isi arate frustrarea =)) il roade rau de tot ca ii este mult inferior ca talent lui Vettel, in Spania o sa o dea rau de tot in bara, scaparea lui de rusine ar fi sa se arunce cu masina-n "gard" ca sa aiba un motiv bun ca nu a castigat =))

  • marius_kji, marţi, 10.05.2011 20:59
    doar ca...

    Vettel este mai tanar decat era Schumi la inceputul anilor 2000.