Webber: "Trebuie să fiu perfect pentru a-l învinge pe Vettel"

Publicat marţi, 10.05.2011 10:32 de Daniel Popescu

Mark Webber a admis că are nevoie de un tur perfect pentru a-l învinge pe Sebastian Vettel în calificările din Marele Premiu al Spaniei.

Sebastian Vettel a plecat din pole position în toate cele patru Mari Premii desfăşurate în sezonul 2011 şi a câştigat deja trei curse, ocupând prima poziţie în clasamentul general cu un avans de 38 în faţa coechipierului său Mark Webber.

Australianul are nevoie de victorii pentru a rămâne în lupta pentru titlu, însă a admis că trebuie să realizeze un tur perfect la "milimetru" pentru a-l învinge în calificări pe german şi, implicit, pentru a avea prima şansă să obţină victoria.

"Vettel este în cea mai bună formă şi depinde de mine să micşorez diferenţa. Pentru a-l învinge pe Vettel în Spania va trebui să fac o treabă mai bună decât în Turcia. Va trebui să fiu perfect la milimetru în calificări şi apoi să am un prim stint mai curat în cursă decât în Turcia, pentru că asta îmi va aduce avantaje în termeni de strategie", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing.

Webber a câştigat ediţia de anul trecut a Marelui Premiu al Spaniei după ce a plecat din pole position. De altfel, pole position-ul este foarte important pe circuitul de la Barcelona, întrucât statistica arată că ultimele 10 curse au fost adjudecate de pilotul care a plecat de pe prima poziţie a grilei de start. Webber este impulsionat şi de progresul rezultatelor obţinute în ultima perioadă.

"Am terminat pe locurile cinci, patru, trei şi doi în cele patru curse din acest an, aşa că trendul merge în direcţia potrivită. Data viitoare mergem la Barcelona pe un circuit care îmi place foarte mult. Am câştigat acolo anul trecut, am terminat pe locul trei cu un an înainte şi am avut două sesiuni de teste bune în iarna. Trebuie doar să continui să muncesc", a mai precizat el.

Via | Reuters

  • VJohann, marţi, 10.05.2011 10:56
    AVANS

    are un parcurs bun si astept sa mai si castige, sa mai fie ceva batalie pentru campionat altfel pentru locul 2 se bat doar XXXXX

  • KaNe, marţi, 10.05.2011 20:10
    weber

    sigur i-ar pune probleme lui Vettel, daca ar avea mana libera de la echipa, indeosebi de la tataie neamtz, Helmut Marko, care tine fraiele echipei de RBR. Il sprijina total pe vettel, ca este d-al lui, la care se adauga antipatia fata de weber. Sa fim seriosi....weber si cred ca oricare alt pilot bun din F1 cu o masina egala cu cea pilotata de vettel, va fi tot pe acolo. Cu siguranta ca si-ar imparti pole-urile, dar nicidecum n-ar fi diferenta asta colosala intre cele doua monoposturi RBR....care ar trebui sa aibe aceeasi performanta, teoretic, intre piloti cu acelasi nivel de indemanare....Sper sa si-o ia la fundulet cat mai repede "robotelul" de Vettel.... asta ca sa-l citez pe Daniel :D

  • KaNe, marţi, 10.05.2011 20:11
    *echipei de RBR*

    echipei de F1 a RB

  • marius_kji, marţi, 10.05.2011 20:54

    Penibil.