Hamilton se simte pregatit sa devina campion

Publicat joi, 09.10.2008 12:25 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton crede ca este pregatit sa devina campion in acest sezon dupa ce a invatat din greselile comise anul trecut.

Hamilton a pierdut titlul mondial in 2007 in ultima cursa din Brazilia dupa ce a condus cea mai mare parte a sezonului, fiind intrecut de Kimi Raikkonen.

La un an distanta de la aceste evenimente, pilotul echipei McLaren se simte mult mai pregatit pentru asaltul final decat in 2007.

"Cred ca anul trecut eram mai tanar si mult mai entuziasmat pentru ca abia sosisem in F1. Eram lider aici, dar nu am inteles magnitudinea situatiei in care eram si presiunea care apasa pe umerii mei. Am invat din acele greseli si cred ca m-am maturizat ca pilot si am muncit foarte mult pentru a-mi imbunatati performantele din toate punctele de vedere".

"Ca pilot, ma simt mai puternic in aceasta parte a sezonului decat anul trecut in ceea ce priveste starea mintala si pregatirea fizica. Anul trecut, pana acum eram extenuat pentru ca a fost un sezon nebun", a declarat Hamilton la Fuji.

Hamilton are un avans de 7 puncte in clasamentul general si spune ca se concentreaza exclusiv pe campionat, urmand sa abordeze cursa cu multa precautie.

"Din experienta anului trecut, sa mergi la victorie in fiecare cursa nu inseamna sa te concentrezi pe campionat", a adaugat el. "Anul acesta ne concentram pe campionat si pe importanta de a termina curse si de a castiga puncte pentru echipa. Anul acesta sunt mai mult un jucator de echipa si asta vom face. Anul trecut am fost putin nervos, dar nu este cazul si in acest an".

  • ally_great, joi, 09.10.2008 12:32
    Si aproape sigur...

    ca va fi.

  • ally_great, joi, 09.10.2008 12:36
    De fapt

    WE (adica yo si el) ARE THE CHAMPIONS!

  • COSTIREDF1, joi, 09.10.2008 12:38
    BraVO ally:)

    ~se pare ca cifra 3 tine cu tine... bafta si bec luminos ..la veioza,,

  • marianescu, joi, 09.10.2008 16:41
    orice s-ar spune...

    ...sincer, anul asta nu vad un alt pilot in afara de Hamilton care sa merite titlul! GO 4 IT, HAMILTON!

  • Join, joi, 09.10.2008 19:09
    bine zici marinescu!!!

    Hamilton merita sa castige campionatul pentru ca a demonstrat-o ca e cel mai bun!!!